Sightseeing met de Lijn

Vergeet de Leuven City Tour! Bij de Lijn moet je zijn. Deze namiddag nam ik de bus van campus Heverlee naar het station. Dit is meestal een vrij lange rit, maar gelukkig stapten er onderweg veel studenten op en iedereen weet dat ik dol op studenten ben en dat ik er zelf graag nog eentje zou willen zijn en dat studenten maar half beseffen hoe mooi het studentenleven is en dat het leven van een werkmens zwaar tegenvalt en boehoehoe.

Anyway, na deze lange rit kwamen we aan op het Martelarenplein. De halve bus maakte zich op om uit te stappen toen tot onze grote verbazing de Lijnbus de Bondgenotenlaan insloeg. Zomaar. Even een ommetje maken langs het Fochplein, daar wat mensen oppikken en terug. Een vriendelijke meneer op de bus vertelde dat de omweg te maken had met het Studenten Welkom. Ik vond het alleszins uitzonderlijk dat iedereen op de bus er zo zen onder bleef. Blijkbaar zaten er geen mensen op die dringend hun trein moesten halen. En ik had gelukkig ook geen haast. Want eerlijk, ik kon het kleine omwegje best wel appreciëren, kon ik nog enkele minuten langer naar de enthousiaste verhalen van de studenten luisteren.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

5 Responses

 1. Normaal gezien vind ik studenten ook altijd leuk om naar te kijken en luisteren. Tot ik deze morgen zag dat ze het voorlicht van mijn spiksplinternieuwe fiets zonder reden hebben omgewrikt.

  Fout om er van uit te gaan dat het studenten waren? Het is gebeurd na twaalf uur ‘s nachts, in een buurt waar veel studenten voorbijkomen, in de nacht na de eerste donderdag van het studentenjaar. Zo’n dingen vind ik dan weer enorm jammer…

 2. Met leuven kermis deed de bus ook die ommetour. Dan waren veel bushaltes afgeschaft en andere nieuw, dus iedereen wist dat de bus een aangepaste route ging volgen, en ook toen maakte niemand zich druk. Ik was toen wel diegene die op het belleke drukte voor aan het station te zijn, en de bus deed stoppen op de bond.

  Oja, sinds wanneer doet ntone leuvense city tours? (verkeerde link vermoed ik)

 3. Dat studentenwelkom was echt groots gisteren, ze deelden een miljoen gratis hamburgers uit en prijzen enzo, en er waren natuurlijk concerten.

  Ik voel me een gigantische lucky bastard dat ik mag studeren dat ik er geld voor krijg en ik weet niet of ik dit nog zeg als ik moet zwoegen voor een masterthesis, maar wat mij betreft mag studeren nog wel een paar jaartjes langer duren.

 4. Ah! Ik had dat dus eergisteren ook voor. Ik neem die bus bij elke avond.

  Heerlijk om zo’n véééél te grote rugzak vol vuile was in uw gezicht geduwd te krijgen. Of al die trolleys die zo lekker geweldig in de weg staan.

  En die omweg, ik heb heel snel geleerd aan Leuven Centraal af te stappen en die laatste 200 meter richting station gewoon te voet af te leggen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>