Daar zijn de Werchtergangers weer

Grote hoeveelheden jongelingen met gigantische rugzakken en tentjes die je in twee seconden kan opzetten, stromen toe op de perrons van Leuven. Zij stappen af en maken zo plaats voor de pendelaars richting Brussel. Ik hou van de drukte in het station tijdens deze periode, het enthousiasme dat die jonge mensen uitstralen, de zin om er, ondanks de regen, een geslaagd festival van te maken. Even heb ik zin om met hen mee te gaan, maar dan overwint mijn afkeer voor modder en slapen in tentjes het van deze bevlieging. Even ben ik jaloers op hun jeugdige zorgeloosheid, dat alles-is-mogelijk-gevoel dat ze uitstralen, maar ook dat gaat voorbij.

Ik stap de trein op, het begin van een nieuwe werkdag.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

4 Responses

  1. Morgen passeer ik er ook nog eens. Een festivaldag met zowel Neil Young als The Verve kan ik toch niet laten passeren.
    Maar morgen is de drukte in Leuven station gelukkig gepasseerd. Hoop ik toch.

  2. Ik ben twee jaar geleden ook es geweest, ook gewoon voor de gezelligheid en de drukte, want zeg nu zelf, werchter moet ge toch ene keer in uw leven meegemaakt hebben. Maar nu is het toch een beetje te duur aan het worden als het alleen voor de gezelligheid is…

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>