De gruwel in Oost-Congo

Onpasselijk wordt ik ervan, van dit artikel in de Standaard. Ik heb het helemaal uitgelezen, omdat het belangrijk is te weten wat voor gruwelen er gebeuren in dat stukje van de wereld. Maar oh my god, ik denk niet dat ik het zou kunnen opbrengen die film te bekijken. Als ik dan vervolgens lees dat minister Charles Michel van België een internationale leider in de strijd tegen het seksueel geweld in Oost-Congo wil maken, hoop ik van harte dat dit geen loze woorden zijn.

Stop de seksuele terreur tegen vrouwen. Stop de verkrachtingen. Stop de wreedheden.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

3 Responses

  1. Shit zeg, dat is echt gortig, geen woorden voor.

    En nog altijd steunt België de Congolese regering, die het leger beveelt waarvan de militairen “de vrouwen alleen maar verkrachten”. Ik vraag me af wat Michel eraan gaat doen. Ik hoop het alleszins.

  2. Ik dacht net hetzelfde toen ik dat vanmorgen las…van zoiets word ik echt niet goed. Hopelijk kan er iets aan gedaan worden, al vrees ik er een beetje voor. Hoe verander je een mentaliteit die er zo ingebakken zit dat het blijkbaar normaal is?

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>