Alvorens de deur van ons appartement tijdelijk achter ons dicht te trekken en andere oorden op te zoeken, wilden mijn vriend en ik als startschot van de vakantie nog één keer de Leuvense horeca een hart onder de riem steken. We reserveerden een tafeltje bij Taste en amai, wat een zaligheden passeerden er daar op ons bord. Een culinair hoogtepunt om de vakantie goed in te zetten.
We startten de maaltijd met een huisgemaakte aperitief op basis van rosé, calvados en cointreau, gevolgd door de ene lekkernij na de andere. Uiteraard met een aangepast wijntje daarbij. Geniet met ons mee:
Appetizers:
Makreel – watermeloen – jalapeño – wasabi:
Rode poon – Gremoulata – saffraan – lavas:
Langoustinestaart – Duxelle – prei – jus corsé:
Junior beef – gegrilde aubergine – courgettebloem – ossenstaart – Vierge:
Het kaasbordje van mijn vriend. We mochten van alle kazen proeven!
Ceci n’est pas une framboise:
En een theetje als afsluiter: