Omdat het leuk is om binnen X aantal jaar te kunnen zeggen, op die dag heb ik dat gekookt voor die gasten, even voor mezelf opschrijven wat onze gasten vorige week zondag15 februari te eten kregen. Gelukkig was de zieke helemaal genezen en kon hij met volle teugen genieten van een glaasje wijn en een lekkere maaltijd.
Dit aten wij:
- Als voorgerechtje scampi in een pittig tomatensausje, geserveerd met ciabatta. De scampi waren aan de pikante kant omdat mijn vriendje een beetje overdreven had met het aantal rode pepertjes. Maar het smaakte!
- Als hoofdgerecht serveerden we alweer een recept van Jamie Oliver. Kip met paddenstoelen in een jasje van bladerdeeg met een sausje van mosterd, room en witte wijn, vergezeld van sla, kumato‘s en hertoginnenaardappeltjes. Dit recept probeerden we al eens uit op Oudjaar 2007 en het smaakte nog altijd even lekker.
- Voor het dessert ontbrak ons de inspiratie en hielden we het op de klassieker der klassiekers: ijs van Häagen-Dazs.
‘t Was lekker!
zonder reclame te willen maken, op zo’n 10 minuten fietsen van het centrum van Leuven is er een boer die nog artisanaal zijn ijs maakt. Daar kan geen enkel gekend merk tegen op, noch qua smaak, noch qua prijs ….
En over welke boer gaat het dan? Ik geef kleine zelfstandigen altijd graag een duwtje in de rug.
Stuur me een mailtje en dan mail ik het adres door. Maar ik waarschuw je; eens je van dat ijs geproefd hebt, is er geen weg terug!