Verkiezingen 2024

Op deze verkiezingsdag was de zon, na dagenlange afwezigheid, opeens wel van de partij. Benieuwd of dat een goed of slecht voorteken is!

Ik heb alvast mijn plicht gedaan. Twee keer zelfs, want ik had een volmacht van een kameraad die in het buitenland verblijft. Al maakte ik wel een beginnersfout door eerst de volmachtstem te willen uitbrengen. De voorzitter van het stembureau legde me uit dat je eerst je eigen stem moet uitbrengen alvorens je met een volmacht mag stemmen. Die instructies had ik blijkbaar ergens gemist, nochtans had ik op voorhand informatie opgezocht over het stemmen met een volmacht, omdat het de eerste keer was dat ik dit deed. Ik was dus lichtelijk misnoegd, want ik had stevig moeten aanschuiven. Maar goed, niets aan te doen. Gelukkig was de rij in mijn eigen stembureau iets korter en kon ik tijdens het opnieuw aanschuiven bij het stembureau van mijn kameraad Duolingo spelen. Bij mijn tweede poging lukte het gelukkig wel om de volmachtstem uit te brengen.

En nu is het wachten tot de eerste uitslagen binnen lopen. Spannend.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>