Food Central

Eindelijk (eindelijk!) heeft Leuven een eigen food court! Na het ietwat mislukte experiment in De Smidse, wat eigenlijk geen volwaardige food court was. Dat ik stond te popelen om dit nieuwe concept uit te spreken, is dus een understatement.

En ja, qua locatie denk ik dat Food Central absoluut een schot in de roos is, vlakbij de drukke studentenbuurt in de Tiensestraat. Het is duidelijk dat er een grote inspanning gedaan is om van Food Central een hippe plek te maken en het is er zeker gezellig zitten, daar op de eerste verdieping, maar het aanbod aan street food vond ik toch iet of wat beperkt. Zeker als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld Wolf in Brussel. Wat misschien geen eerlijke vergelijking is, want de oppervlakte van Wolf is vele malen groter. Ik had ook de indruk dat het personeel nog niet helemaal ingewerkt was, maar goed, dat komt wel in orde.

Mijn vriend en ik deelden piementos als voorgerecht, vergezeld van een biertje voor hem en een cocktail voor mezelf. Als hoofdgerecht proefde ik een Koreaanse bao bun (heerlijk!) en mijn vriend ging (uiteraard) voor een hamburger. Het mag gezegd, het was allemaal heel erg lekker. Al vond ik de whisky sour een tikkeltje aan de zoete kant. Alleszins ben ik zeker van plan hier nog eens terug te keren om één van de andere gerechten uit te proberen.

IMG_0058

IMG_0062

IMG_0068

IMG_0069

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

  1. Amai, ik wist niet van het bestaan van Food Central af haha :) Wat is er eigenlijk van de Smidse geworden? Daar ben ik één keer geweest, dat zal kort voor de sluiting zijn geweest want toen was er (op een zaterdagmiddag) al bijna geen kat.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>