Werfbezoek aan het Vesaliusproject

Vandaag bracht ik een bezoek aan het Vesaliusproject in de Minderbroedersstraat. Het nieuwe Vesaliusmuseum zal een plek krijgen in twee Leuvense historische gebouwen met een rijke geschiedenis: het anatomisch amfitheater met aanpalend Snijhuis en het pathologisch instituut. Hiermee draagt dit project zijn steentje bij aan de transformatie van de Hertogensite, de voormalige ziekenhuissite tussen de Brusselsestraat, Kapucijnenvoer en de Minderbroedersstraat. De uitvoering van het project zal binnenkort starten en ik kan nu al niet wachten om het eindresultaat te bewonderen!

IMG_8580

IMG_8584

IMG_8585

IMG_8588

IMG_8590

IMG_8593

IMG_8594

IMG_8595

IMG_8596

IMG_8599

IMG_8601

IMG_8602

Na het werfbezoek werden mijn baas en ik uitgenodigd op een business lunch in de Faculty Club. Het eten was naar goede gewoonte uitstekend. Maar ik weet toch niet of ik echt een fan ben van powerpointpresentaties tijdens zo’n fancy lunch. Dan heb ik liever gewoon een broodje.

Salade van witte en groene asperge, eidooier, croutons en citroenolie:

IMG_8607

Roodbaars op vel gebakken, zandwortel, handgerolde couscous met gekonfijte citroen en ras el hanout, afgewerkt met frisse vinaigrette:

IMG_8610

Amandelbiscuit, citrus custard, gekonfijte sinaasappel en sorbet van amandelmelk:

IMG_8611

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>