Mediacafé bij deBuren

Toegegeven, ik moest mezelf streng toespreken om niet gewoon de trein naar huis te nemen na een lange en vermoeiende werkdag met veel te veel vergaderingen. Zeker omdat het werkelijk rotweer was en ik een dikke twintig minuten door de regen moest wandelen van Brussel-Noord naar deBuren. Het is goed mogelijk dat zelfs die strenge toespraak niet had geholpen, ware het niet dat ik had afgesproken met een collega om samen naar het mediacafé te gaan en ik mijn collega niet in de steek wilde laten.

Vooraleer naar het mediacafé te gaan, dat ik bij Wolf een kom phở van Hanoi station. Om de één of andere reden smaakte de noedelsoep mij minder dan anders. Jammer. Volgende keer toch maar weer voor mijn favoriet My Tannour kiezen.

Het onderwerp het mediacafé was ‘De Belg’: hoever reikt de macht van Christian Van Thillo?. Onderzoeksjournalist Mark Koster, die recent een boek over Christian Van Thillo schreef, ging in discussie met Jan ’t Hart (adjunct-hoofdredacteur Holland Media Combinatie/Mediahuis) en prof. dr. Hanne Vandenberghe (Centre for Journalism Studies, UGent). De discussie werd gemodereerd door Piet Depuydt (journalist bij De Tijd).

En amai, wat een pittige discussie. De twee mannen duelleerden met woorden en waren het werkelijk op geen enkel vlak met elkaar eens. De vrouwelijke prof zorgde voor wat wetenschappelijk onderbouwd tegengewicht, maar haar expertise bleef voor mij onderbelicht in het ganse verhaal, omdat de twee mannelijke journalisten zo dominant waren in het gesprek. Alleszins hebben mijn collega en ik ons geen moment verveeld. Een debat waar de vonken van af vlogen!

Heel blij dat ik hiervoor de regen getrotseerd heb!

IMG_5365

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>