Geslaagd afdelingsmoment!

Deze ochtend begaf ik mij een beetje zenuwachtig naar het Stripmuseum in Brussel. Het was immers de allereerste keer sinds mijn start als afdelingshoofd in volle coronacrisis dat ik voor onze afdeling een live samenkomst organiseerde. Door de hoge werkdruk was er niet veel tijd voor de voorbereiding, dus had ik het concept simpel gehouden: een paar presentaties van interessante projecten waar onze afdeling mee bezig is, gevolgd door een speed date en een broodjeslunch. Een beetje onder het motto: less is more (ook omdat ons budget geen grote uitspattingen toeliet).

Even een klein stressmomentje toen bleek dat de aansluiting van de projector niet paste op mijn werklaptop, waarop ik mooi alle presentaties had klaargezet. Gelukkig kon een collega mij uit de nood helpen met een iets recenter model van laptop. Ik was vroeg genoeg aanwezig in het Stripmuseum om dit kleine akkefietje te kunnen oplossen, zonder dat de rest van de aanwezigen hier iets van merkten.

En amai, tijdens de presentaties bleek eens te meer wat een gevarieerde en interessante projecten er binnen onze afdelingen lopen. Mooi om te zien met wat een enthousiasme mijn collega’s voor hun projecten gaan en hoe ze hun kennis graag delen met de rest van onze organisatie. Zo trots op mijn afdeling! De speed date bleek ook een schot in de roos. Die vijf minuten babbelen per date vlogen voorbij en ik moest soms zelfs aandringen bij de collega’s om van gesprekspartner te wisselen. Ja, er is natuurlijk veel gebeurd tijdens die twee jaar corona en sommige collega’s hadden elkaar al heel lang niet meer live gezien.

De broodjeslunch was de perfecte afsluiter van de voormiddag: gewoon een momentje om informeel bij te babbelen en wat nader kennis te maken met de nieuwe collega’s die tijdens de voorbije twee jaar startten in onze afdeling.

Ik ga alleszins met een goed gevoel het weekend in!

 

 

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>