Na meer dan 18 kilometers gewandeld te hebben, genoten mijn vriend en ik van een uitgebreid bad in onze comfortabele hotelkamer bij Le Cor de Chasse. Amai, onze stramme spieren hadden er deugd van!
Onze kamer bevond zich onder het dak en om daar te geraken, moesten we vlak na de inkomdeur van onze kamer een trap beklimmen. We vreesden al even dat we telkens met onze borden de trap op en af moesten gaan, omdat bij eerdere hotelbezoeken de bediening nooit de kamer betrad met het eten, maar in Wallonië worden de coronamaatregelen duidelijk een beetje anders geïnterpreteerd dan in Vlaanderen, de bediening kwam gewoon de trap op met onze borden en we kregen zelfs de sommelier over de vloer met aangepaste wijnen voor elke gang. Serieus, zo wil ik nog wel eens in alle afzondering op de kamer dineren!
En ja, op culinair vlak moest de ‘cocooning in the room’ menu niet onder doen voor 0ns bezoek in 2014.
Appetizers:
2x Omble de fontaine:
En gravelax/ daikon/ ‘cailloux de Morville’ de le ferm Paquet/ ponzu
Jjambbong/ edamame/ salicorne:
Poisson du jour/ célerisotto/ céleri lactofermenté/ huile de capucine/ oeufs de poisson/ algues:
Asperge/ crabe/ chou rave au beurre noisette/ lait fermenté/ popcorn:
Agneau/ petits pois/ ‘nepeta corsica’/ ail des ours/ oignon noir:
Mangue/ coco/ shiso:
Inspiration du parfum ‘L’homme de Guerlain': citron vert/ menthe/ bergamote/ thé vert:
Versnaperingen en Diplomatico Rum:
Dat we na al dat lekkers niet ver meer naar ons bed moesten strompelen, was absoluut een pluspunt!
[…] de uitspattingen van de vorige avond, bleven mijn vriend en ik zo lang mogelijk in bed liggen. We zaten nét aan tafel toen de bediening […]
njam zeg!