Sterrenrestaurant @Home

Als mijn vriend en ik niet meer op restaurant kunnen gaan, dan brengen we het sterrenrestaurant gewoon naar ons appartementje! Met dank aan restaurant Arenberg dat een zeer betaalbare afhaalmenu aanbiedt. En nog een dikkere dankjewel aan mijn vriend die helemaal tot ginder is gefietst om de afhaalmaaltijd in kwestie ook effectief af te halen. Al een geluk dat het de laatste dagen schitterend weer is.

In eerste instantie had ik een beetje schrik dat de bereiding heel gecompliceerd zou zijn, maar dat bleek helemaal niet het geval. Integendeel zelfs, de enige skill die nodig was om deze smakelijke maaltijd te bereiden, was de oven instellen op de juiste temperatuur en de timer op het juiste aantal minuten. Super Easy, Barely An Inconvenience!

IMG_8246

Tijdens het koken genoten we van een lekker glaasje cava (met dank aan Kato) om vervolgens, terwijl de zon spectaculair onderging, over te stappen op een heerlijke Roemeense wijn van Convento wines. We maakten het gezellig met lichtjes en kaarsjes, een mooi gedekte tafel versierd met mijn fantastisch bloeiende orchideeën en we haalden zelfs onze vierkanten glazen borden boven die we amper gebruiken omdat ze niet in de afwasmachine passen.

IMG_8247

Als voorgerechtje genoten we van asperges met gemarineerde zalm en een kruidenvinaigrette:

IMG_8252

Het hoofdgerecht was gebakken kabeljauw met gekonfijte prei, gratin van vergeten groenten en mosterdsaus, prachtig geschikt door mezelf:

IMG_8255

En als dessertje een creatie van gepocheerde peer en melkchocolade en kalamansi en roomijs van gezouten karamel, vergezeld van een muscat dessertwijntje:

IMG_8261

Als afsluiter keken we nog een filmpje op Netflix. Perfecte avond!

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

1 Response

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>