Lichtparcours (un)Holy Light

Vrijdagavond trokken mijn vriend en ik de stad in voor een streepje cultuur. Ik had her en der in mijn instagram-account wat beelden zien passeren van het Lichtparcours (un)Holy Light die er intrigerend genoeg uit zagen om mij op een vrijdagavond naar buiten te lokken.

Onze eerste stop was de Sint-Michielskerk alwaar we gefascineerd keken naar één enkele oplichtende lijn die zich doorheen de ruimte bewoog. Bijzonder hypnotiserend in combinatie met de muziek en de rookmachine in de kerk.

Korte timelapse:

Daarna wandelden we verder naar de Zwartzusterskapel, alwaar ik een kleine flashback kreeg naar The Fifth Element. Het kitschgehalte van deze installatie doet de film alleszins eer aan.

Vergelijk:

We eindigden met de fascinerende installatie van Children of the Light in de Sint-Antoniuskapel. Ik werd er zo zen van dat ik bijna in slaap viel. 😉

Genoeg cultuur opgesnoven, tijd voor een drankje in Café Caché! Deze trendy bar stond al sinds onze culinaire trip naar Piemonte op mijn lijstje. De sympathieke barman was immers één van onze medereizigers. We stapten het gezellige café binnen en nestelden ons aan de bar, alwaar de barman ons vriendelijk welkom heette. Ik bestelde een old fashioned en mijn vriend een speciaal biertje. We hadden het zo gezellig dat we er nog een drankje of twee bij deden. Die Piemontese wijn op de kaart kon ik toch niet aan mij laten voorbij gaan, nietwaar?

IMG_6772

IMG_6774

Een gezellige avond onder ons tweetjes.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

3 Responses

  1. Het is mij dus compleet ontgaan dat er zo’n lichtparcours zou zijn in Leuven, tot het voorbij was (tot ik wellicht foto’s bij jouw social media zag opduiken). Vreemd, dat ik dat nergens vooraf gezien heb. Is het iets jaarlijks?

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>