yab is een speciaal geval

En daar kom ik nu pas achter! Na al die jaren orthodontie en tandartsbezoeken, wist de tandarts mij vandaag te zeggen dat ik een speciale beet heb. En daardoor was de prachtig glimmende, gloednieuwe kroon te hoog (bizar, want ze hebben een afdruk van gans mijn bovenkaak genomen, waardoor het labo toch perfect kon zien hoe hoog mijn andere achterste kies is, hét vergelijkingspunt bij uitstek, zou ik zo zeggen). Gevolg: de tandarts heeft stukje bij beetje de kroon moeten bijvijlen en daarna opnieuw polijsten, want door al dat vijlen was de glans eraf. Niet dat iemand daar ook maar iets van zal zien, want die kroon bevindt zich helemaal achteraan in mijn mond, maar hey, die kroon kost genoeg, glimmen zal hij!

Dus ja, blijkt dat ik een afwijkend articulatiepatroon heb: ik heb een omgekeerde beet of curve met distaal geleiding (achteraan op de kiezen). Ik heb speciaal aan de tandarts gevraagd om het op een papiertje te schrijven, want anders zou ik het zelf nooit onthouden hebben. Blijkbaar was dat ook de reden dat er bij mij zoveel voorlopige kronen gesneuveld zijn. En zo leert en mens altijd iets nieuws over zichzelf.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

1 Response

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>