De Profeet – Kahlil Gibran

Underwhelmed, denk dat dit nog het best beschrijft hoe ik me voelde nadat ik de laatste zin van dit boekje gelezen had, rechtstaand op de trein naar Brussel met een kleddernatte jas op de arm.

Met alle respect voor de collega die me dit boek schonk als afscheidscadeau, maar ik vond het vooral een verzameling pseudowijsheden. Mooi geschreven, dat wel, en natuurlijk waren er zinsneden waarin ik me wel kon vinden. Maar na het lezen van de laatste bladzijde, zal ik aan dit boek evenveel overhouden als aan de verstripte versie van het Nieuwe Testament die ik ooit in een vlaag van verstandsverbijstering kocht van een leerkracht godsdienst in de lagere school.

Niets.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>