Bezoek uit Bratislava!

Soms vallen alle puzzelstukjes in mekaar. Gisterenavond een mailtje van onze vrienden uit Bratislava dat ze deze week in Leuven waren, en vanavond zaten ze aan onze eettafel met een kopje thee (het moet niet altijd alcohol zijn!) en veel chocolaatjes voor hun neus. Superleuk om te zien hoe groot de kinderen geworden zijn sinds ons bezoek aan Bratislava. Het Nederlands van klein O blijft me verbazen. Uiteindelijk groeit ze toch op in een omgeving waar voornamelijk Slovaaks gesproken wordt. Kleine V sprak daarentegen voornamelijk Slovaaks tegen ons. Geen erg, zijn grote zus vertaalde maar al te graag en hier een daar pikte ik een woordje mee dat op het Russisch leek. Het was het switchen tussen Nederlands en Frans, waar ik het zelf wat moeilijker mee had. Mijn Frans kan een flinke opfrisbeurt gebruiken, daar ben ik mij bij zulke gelegenheden maar al te zeer van bewust. Alleen ontbreekt mij momenteel de incentive om er iets aan te doen. Misschien later…

Langer dan twee uurtjes konden onze vrienden helaas niet blijven, want de kinderen moesten natuurlijk op tijd in bed, maar het deed echt deugd om hen terug te zien. Heerlijk koppel, fantastische kinderen!

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>