En opeens staat december voor de deur

En dat terwijl ik het gevoel heb dat de zomer pas achter de rug is. Het is een steeds wederkerend thema op deze blog: de steeds sneller vliedende tijd. Het lijkt alsof ik twee keer met mijn ogen geknipperd heb en ik, zonder dat iemand daarvoor mijn toestemming gevraagd heeft, opeens een oude zak ben geworden, het lidmaatschap van het legioen hippe jongeren definitief ontgroeid.

Vreemd toch, want ik voel me nog jong en aan energie ontbreekt het me zeker niet, maar de realiteit heeft me ingehaald, vrees is. En dan begint het besef te dagen dat ik qua verwezenlijkingen nog niet veel op mijn conto kan schrijven. Al die grootste plannen die ik als kind had, liggen onuitgevoerd in de kast. Geen tijd voor gehad, zeker? Grootse projecten die ik opgestart heb, doven langzaam uit. Het gevoel dat ik het allemaal al eens gezien heb, neemt steeds vaker de bovenhand. En ik worstel ermee dat ik (nog) niets substantieels verwezenlijkt heb op deze planeet. Wellicht heb ik mezelf teveel laten meedrijven op de waan van de dag. Het is makkelijker in de tredmolen te stappen dan je de vraag te stellen ‘waarom?’.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

4 Responses

 1. wow zeg, zo’n zwaar gemoed?

  ja dat ik ouder word, dat merk ik ook. Maar 1 van de dingen waaraan ik dat merk is dat ik helemaal niet meer de behoefte heb om een “hippe” jongere te zijn. Hip willen zijn is zo vermoeiend en waarom?

  Als je projecten hebt die aan het uitdoven zijn…dan heb je die projecten toch x tijd gehad en tot leven gebracht? Dat is toch prima?
  Is het nastreven iets “substantieels” te moeten verwezenlijken ook niet beetje een waan van de dag? Wat is substantieels? En waarom moet je dat hebben? Moet iedereen dan iets substantieels verwezenlijken en bij het uitblijven daarvan, moeten we dan allemaal daarmee worstelen? Is het niet voldoende betekeningsvolle relaties te hebben met de mensen rondom ons? om authenthiek te zijn?

 2. Kato

  Ik merk vooral dat ik ouder word doordat ik elke ochtend met stramme spieren en rugpijn mijn bed uit strompel daar waar ik er vroeger gezwind uit sprong. Al het overige – het hoe en waarom van het leven, daar begin ik zelfs niet meer over te piekeren/na te denken. Te moe.

  Al denk ik dat dat meer te maken heeft met een substantieel slaaptekort dan met gelatenheid of desinteresse.

  Ik wil nog wel eens tijd maken om een avondje te filosoferen over zulke dingen :)

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>