Van Brno naar Leuven – 8 februari 2016

Laatste nacht in Hotel Avanti en laatste keer genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet. Valies gemaakt, afgerekend en bij de receptie een taxi besteld naar de luchthaven. Het toeval wil dat net op het moment dat wij naar buiten stapten voor onze taxi, de taxi van een andere gast van het hotel arriveerde. Deze gast moest ook naar de luchthaven dus het leek economischer (en ecologischer) om een taxi te delen.

Bleek dat deze gast dezelfde conferentie had bijgewoond als mijn vriend. Niet zo bijzonder natuurlijk, wetende dat het hotel werd aangeraden door de organisatoren van de conferentie.

We waren mooi op tijd in de luchthaven van Brno en na een vrij grondige security check voor zo’n kleine luchthaven, zochten we een plekje om te wachten op ons vliegtuig. Ik kocht wat Tsjechische chocolade om mijn collega’s te trakteren in de enige winkel van de ganse luchthaven.

Na een probleemloze vlucht op een verrassend vol vliegtuig kwamen we aan in München. We hadden meer dan tijd genoeg om te lunchen tijdens onze overstap en belandden in het niet onaardige restaurant SeafoodSylt. Mijn phở was lekker en de curry met eend van mijn vriend was zelfs heel lekker. Beter dan we van airportfood gewoon zijn.

IMG_20160208_134849

IMG_20160208_134933

De tweede vlucht verliep ook vlotjes. Heel grappig dat we op de luchthaven weer iemand tegen het lijf liepen die we kenden: dit keer de mama van ons petekindje die in Aubonne woont. Onze vriendin was net terug van een businesstrip in België en Nederland en was op de terugweg naar Genève. Ze zag er behoorlijk moe uit, maar het was alleszins een kort, maar fijn weerzien.

Zelfs de NMBS was ons voor één keer goed gezind en bracht ons zonder vertragingen naar Leuven. En daarmee zat ons kort tripje naar Oost-Europa er alweer op. Voor herhaling vatbaar, wat mij betreft.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>