Pizza.be uitgetest

Update augustus 2016: Het Nederlandse Takeaway.com -in België actief onder de merknaam Pizza.be- heeft ondertussen de activiteiten van sectorgenoot Just Eat in België en in Nederland overgenomen.

Een tijdje geleden vond ik in mijn mailbox het voorstel om de (ondertussen niet meer zo) nieuwe thuisbezorgdienst Pizza.be uit te testen. Tegen zo’n voorstel kon ik natuurlijk moeilijk neen zeggen. Eten is namelijk één van mijn hobby’s. 😉

Pizza.be profileert zich op de markt als rechtstreekse concurrent van Just-Eat.be (de thuisbezorgdienst waar ik meestal mijn bestellingen plaats). Ik was dus wel benieuwd om eens een andere thuisbezorgdienst uit te testen. Na een eerste poging waarbij het me niet gelukt was te vinden waar ik de voucher moest ingegeven (in all fairness, kan ook aan mij gelegen hebben, want de link stond helemaal onderaan op de pagina), ging de bestelling de tweede maal vlekkeloos. Qua gebruiksgemak is de website van Pizza.be vergelijkbaar met die van Just-East.be, al lijkt op het eerste gezicht het aantal restaurants dat hun diensten aanleveren via Just-Eat.be groter te zijn. Logisch wellicht als je er rekening mee houdt dat de concurrent al langer op de markt is.

Ook bijzonder vreemd om onder de link Chinees bestellen in Leuven een allegaartje aan Aziatische restaurants terug te vinden, gaande van sushi, over Thais tot zelfs Indisch. Ik denk dat er slechts twee echte Chinese restaurants in de lijst voorkwamen. Enfin ja, het was wel grappig om via deze link lekker tegendraads een Indische maaltijd te bestellen bij restaurant Everest.

Onze bestelling zag er als volgt uit:

  • 1x Kippensoep € 3,50
  • 1x Hot & sour soep € 4,00
  • 1x Chicken madras, rijst € 11,00
  • 1x Lamb madras, nan € 13,00

IMG_9214

De levertijd wisten we niet op voorhand, want de foodtracker op de website werkte niet. Geen idee of dit aan het restaurant of de website lag, want bij onze eerste bestelling bij Pizza.be werkte de foodtracker vlekkeloos en kwam de echte levertijd bijna exact overeen met wat de website op voorhand aangaf. Omdat de foodtracker niet werkte en ik enkel de melding gekregen had dat mijn bestelling aangeboden was aan Everest, besloot ik na vijftig minuten wachten toch maar voor de zekerheid te bellen. Als ik honger heb, heb ik weinig geduld. 😉 Restaurant Everest wist me gelukkig te melden dat onze bestelling onderweg was en binnen tien minuten bij ons appartement zou zijn. In totaal moesten dus een uur wachten op onze bestelling. Voor de volledigheid moet ik erbij vermelden dat we onze bestelling op een zaterdagavond in de kerstvakantie plaatsten, wellicht een erg druk moment voor veel restaurants.

En hoe was het eten zelf? De soep vonden zowel mijn vriend als ik tegen vallen. Veel te waterig van smaak. Net alsof het restaurant gewoon water gekookt had en er dan wat groenten in gesmeten. De beide madras curry’s en de naan waren daarentegen uitstekend. De porties waren royaal én nog lekker warm bij aankomst. Grappig: onze maaltijd werd afgeleverd in een zakje van Just-Eat.be. De restaurants zullen zelf wat moeite hebben om het onderscheid tussen beide diensten te maken. 😉

Het grootste obstakel voor Pizza.be is naar mijn aanvoelen de naam. Door “pizza” in de merknaam te gebruiken, lopen ze wellicht een hoop potentiële klanten mis die zich niet zullen realiseren dat je via deze website ook andere gerechten dan enkel pizza’s kan bestellen. Jammer, want op het concept zelf valt natuurlijk weinig aan te merken.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

9 Responses

  1. Ik kende het via de reclame van op tv. In de reclame komt een ‘vriendelijke jonge kerel’ met een glimlach het aan de deur brengen. In werkelijkheid was het een ongeschoren ‘boefachtige’ oostblokker die maar enkele woorden Vlaams sprak en niet kon teruggeven waardoor ik hem een paar euro ‘fooi’ heb moeten geven. Nooit meer voor mij alleszins :-/

  2. wij gebruiken beide vaak.

    ‘k denk dat we één keer bij pizza.be probleem hadden dat levering maar niet doorkwam en resto niet telefoon opnam en we ook niet direct support bij pizza.be kregen (just.eat heeft live chat en de andere niet of zo???). Restaurant bleek effectief onverwacht toe waardoor we superhongerig laat nog alternatief moesten zoeken. Op just-eat stond het als gesloten uiteindelijk.
    Toen kregen we e-mail van pizza.be dat ze restaurant van pizza.be geblokkeerd hadden voor een week totdat ze contact opnamen met pizza.be. We kregen heel correct binnen de 12u ons geld terug + extraatje.

    Niettemin was dat magere troost op moment dat je maag knort van de honger en je je afvraagt waar je eten blijft.

    Maar ‘k denk dat beide diensten aan elkaar gewaagd zijn, enkel wat betere service met live chat support bij just.eat (of sla ik de 2 nu door elkaar?).

  3. MetalArend

    Ik dacht dat pizza.be nu ondertussen toch al wel enige jaren oud is (zeker 5 a 6 jaar). Just-eat maakt vooral veel meer reclame, en levert effectief materiaal zoals dozen en dergelijke. En de naam, vanzelfsprekend. Zelf gebruik ik beide vooral als inspiratiebron, samen met Foursquare, want als je rechtstreeks bij de handelaar bestelt, komt het vaak toch een aantal euro goedkoper uit.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>