Wit is altijd schoon – Leo Pleysier

Yep, alweer een boek dat ik via de Verborgen Parels app las. Een beetje een tegenvaller wat mij betreft. Waarschijnlijk omdat de overleden moeder (tevens verteller van dienst) mij te zeer aan mijn eigen moeder en overgrootmoeder deed denken. En ik altijd een bloedhekel gehad heb aan het soort vrouwen waarvan de mond nooit stil staat en wiens favoriete tijdverdrijf het praten over andere mensen is. Hoe goed bedoeld die woordenstroom ook mag zijn. Het lijkt haast wel alsof de auteur Leo Pleysier met een bandopnemer naast zijn moeder heeft plaatsgenomen en vervolgens letterlijk haar zinnen heeft neergeschreven. Stilistisch heb ik bewondering voor dit werkstuk, maar het boek an sich liet mij ijskoud. Ik heb zelfs even getwijfeld om het weg te leggen, maar heb toch doorgebeten. ‘t Was gelukkig geen volumineus boek.

Not my cup of tea, laten we het daarbij houden.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

6 Responses

  1. oh my god, er komen allerlei verschrikkelijke herinneringen aan deze verplichte lectuur uit middelbaar terug. Vreselijk boek. En daarna nog eens vreselijk monoloog toneel. Yikes. En dat is een verborgen parel? ‘k zou schrik hebben van de andere suggesties.

  2. Herman

    Ik ben ook in die app aan het lezen, en een (voor mij toch) absolute aanrader is het boek van Anna Enquist: Contrapunt. Het helpt wel als je zelf actief in muziek bezig bent, anders gaan de beschrijvingen misschien wat de mist in.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>