Ondernemend leiderschap

Ik heb ondertussen al redelijk wat cursussen rond leiderschap gevolgd, de ene al wat meer geslaagd dan de andere en het gebeurt zelden dat ik een cursus over de ganse lijn goed vindt. Maar kijk, uitzonderingen zijn er om de regel te bevestigen. Heel erg blij dat ik mij aan deze cursus gewaagd heb, want het was mij op voorhand niet geheel duidelijk hoe de lesgevers de tweedaagse zouden invullen. En als dan blijkt dat de cursus tegenvalt, zit je daar ook maar je broek te verslijten. Gelukkig lag de nadruk vooral op het zelf inoefenen van bepaalde technieken en waren de lesgevers heel goed. Ze konden perfect inspelen op onze vragen en ik had echt het gevoel dat ik technieken aanleerde die ik in mijn dagelijkse werk als leidinggevende kan inzetten.

En zeg nu zelf, wie kan kwaad zijn op een cursus waarin je met legoblokjes mag spelen? Al voelde ik me wel even ongemakkelijk toen ik ontdekte dat op mijn kaartje “leider” stond. Heel lastig om op een non-verbale manier (spreken was verboden tijdens deze groepsoefening) leiderschap te tonen. Ik had vaak het gevoel dat ik er voor spek en bonen bij stond. Het lego-huisje dat mijn team bouwde, mocht er, ondanks mijn twijfelend leiderschap, alleszins zijn.

Trots op mijn team!

IMG_8483[1]

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

1 Response

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>