Korean alphabet: done

In vier lessen zijn we door het ganse Koreaanse alfabet geraasd. Het kostte me de nodige moeite om de juiste uitspraak van de tense consonants onder de knie te krijgen. Bijzonder moeilijk om het verschil te horen tussenㅂ(p~b),ㅃ (p͈) en ㅍ (pʰ). Persoonlijk ben ik blij dat ik voor het Koreaans geen ellenlange lijsten karakters moet van buiten leren, maar het moet gezegd: de uitspraak van het Japans is een eitje in vergelijking met het Koreaans.

Hopelijk heb ik het alfabet goed genoeg onder de knie om vanaf nu probleemloos Koreaans te lezen (let wel lezen <> begrijpen). Ik denk dat de leerkracht zelf blij is dat ze van dat alfabet verlost is, want deze allerlaatste alfabetles werd de gaspedaal weer stevig ingedrukt. Het ging zo snel dat de helft van de klas soms zelfs niet wist op welke bladzijde we bezig waren en er ging een lichte zucht van verlichting door de klas toen de les voorbij was.

Volgende les leren we ons voorstellen in het Koreaans, ik ben benieuwd! 안녕하세요!

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>