Het onderbroekincident

Nu hebben mijn vriend en ik al het één en ander meegemaakt in ons appartementje, maar het incident van deze nacht spant toch echt de kroon. Zo rond 5.20u worden mijn vriend en ik gewekt door geklop op de deur. Onze eerste reflex was het vervelende geklop te negeren. 5.20u is niet bepaald een tijdstip voor een vriendschappelijk bezoekje. Het geklop bleef echter hardnekkig aanhouden. De slaap was ondertussen toch al verdreven, dus ging ik stilletjes door het kijkgaatje van onze deur loeren (met al die inbraken in ons gebouw, zijn we erg voorzichtig geworden). Op het eerste gezicht herkende ik de persoon aan de andere kant van de deur niet. Bij nadere inspectie van mijn gsm had ik ook geen gemiste oproepen of zo.

Mijn vriend en ik twijfelden, maar besloten ons dan toch maar aan te kleden (wij slapen naakt) en door de deur heen te informeren wie er onze nachtrust op zo’n ruwe wijze verstoord had. Het bleek de buurman van het vijfde te zijn, dezelfde buurman die ik al eens uit de nood geholpen had toen er bij hem ingebroken was en hij niet meer binnen geraakte. Bibberend stond hij in zijn onderbroek en onderlijfje op de gang. Even dacht ik dat ik in een slapstick movie was terecht gekomen.

De uitleg klonk me erg verward in de oren, maar goed, soms is de werkelijkheid vreemder dan fictie. Blijkbaar heeft onze buurman de gewoonte om nu en dan te slaapwandelen en had hij deze nacht per ongeluk de voordeur van zijn appartement open gedaan (pas voorzien van een splinternieuwe beveiligde deur) en was hij vervolgens naar buiten gestapt. Om wakker te worden op het moment dat de deur achter hem in het slot viel. Ik keek nog even rond of er nergens een verborgen camera verstopt was, gaf hem een fleece (de naakten kleden, nooit gedacht dat ik dit werk van barmhartigheid op mijn conto zou kunnen schrijven) en belde vervolgens naar zijn huisbazin.

Gelukkig zetten oude mensen ‘s nachts hun gsm niet af, want ik kreeg haar al aan de lijn na twee keer proberen. Na de (bijzonder bizarre) situatie uitgelegd te hebben, beloofde ze zo snel mogelijk af te komen met een reservesleutel om de arme buurman terug binnen te laten.

Na dit klein incident kroop ik terug in bed, terwijl mijn vriend besloot in één moeite naar zijn werk te vertrekken, hij was nu toch al wakker.

Wanneer ik onze buurman binnenkort tegenkom in de gang, zal ik toch op een andere manier naar hem kijken. 😉

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>