24 maart 2015: Een dagje zwembad en LeVel33

Opgestaan met een licht katergevoel met dank aan de overmatige saké van gisteren en het slechte idee om daar vervolgens nog twee glazen wijn achterna te kappen. Tss.

Gelukkig is een ontbijt van dim sum en mee siam (een soort noedelsoep) een fantastisch katermedicijn. Na het ontbijt vertrekt mijn vriend opnieuw naar de cursus en doe ik op mijn gemak de was (mijn vriend zijn garderobe is iets minder uitgebreid dan die van mij en een mens zweet hier wat af). Terwijl ik wacht tot de wasmachines hun werk gedaan hebben, beantwoord ik vanuit mijn ligzetel bij het zwembad nog wat werkmails. Het stelt me gerust te weten dat ik niet naar een gigantische mailachterstand zal terugkeren en met de reorganisatie blijf ik toch graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

IMG_6889

Ik ben net aan het brainstormen met mezelf waar ik deze middag zal gaan eten, wanneer mijn vriend me via WhatsApp een berichtje stuurt met het voorstel om samen te lunchen in het restaurant van ons hotel. Blijkbaar zijn de medecursisten een beetje aan de saaie kant (of Chinees en slagen zij er niet in zich verstaanbaar uit te drukken in het Engels, wat een mens zich doet afvragen hoe ze dan de lesgever verstaan).

Wanneer ik het rijkelijke lunchbuffet zie, ben ik erg blij met zijn voorstel. Wie kan er neen zeggen tegen scampi en rivierkreeftjes en volonté? En er zijn allerlei Maleisische specialiteiten waar ik nog nooit van gehoord heb. Ik bombardeer de clam lemak (een gerecht met schelpen) tot mijn favoriet. Ook het dessertaanbod is een verkenning waard: zoveel vreemde gerechten waarvan ik me de smaak zelfs niet eens kan inbeelden. Ik probeer van alles een beetje te proeven, maar moet eerlijk toegeven dat de meeste desserts me niet kunnen bekoren. De durianpudding is zelfs zo walgelijk dat ik niets anders kan dan de miniportie die ik opschepte te laten liggen.

Na het middagmaal keer ik met mijn laptop terug naar mijn ligzetel bij het zwembad. De zon maakt het echter onmogelijk om mijn scherm te lezen en ik verkas naar een tafeltje in de schaduw bij de Blue Potato. Ik drink op mijn gemak een mango milkshake terwijl ik mijn mails verwerk.

Tijd voor wat lichaamsbeweging. Ik begin net aan mijn 40ste lengte in het zwembad wanneer mijn vriend aan de rand van het zwembad verschijnt na een dagje bijleren over Android security. Ditmaal dachten we er wel aan het ‘do not disturb’ knopje aan te zetten en belde er niemand van housekeeping op ongepaste momenten aan onze deur. 😉

Opgefrist en mooi opgetut nemen we de metro naar bar-restaurant LeVel33, dat zich, u raadt het al, op de 33ste verdieping bevindt. We hebben daar afgesproken met een Belgische vriend die al een tijdje in Singapore woont met zijn vrouw. Zijn vrouw is nog aan het sporten onder begeleiding van haar personal trainer (!) en terwijl we op haar wachten voor het avondmaal, genieten we van een drankje en het fenomenale uitzicht op Marina Bay vanaf het open lucht terras. Enige minpuntje: de smog die de lucht een bruinig kleurtje geeft. Af en toe dringt er zelfs een geur van verbrand hout onze neusgaten binnen. Onze vriend legt uit dat de smog veroorzaakt wordt door bosbranden op de rubberplantages van de buurlanden Maleisië en Indonesië. Deze branden worden opzettelijk aangestoken door de landbouwers om hun plantages te onderhouden, maar zorgen wel voor veel overlast voor hun kleine buurlandje.

We aperitieven op ons gemak en zien de zon ondergaan terwijl de lichtjes rond Marina Bay één voor één aangaan. Wat een fenomenaal uitzicht, ik kan er naar blijven kijken.

IMG_6910

IMG_6911

IMG_6912

IMG_6921

IMG_6922

IMG_6924

IMG_6925

IMG_6928

IMG_6929

IMG_6941

IMG_6942

IMG_6943

IMG_6945

Wanneer de vrouw van onze vriend aankomt, nemen we plaats aan het tafeltje dat voor ons gedekt is. Op aanraden van onze vrienden bestellen we een aantal side dishes en slechts twee hoofdgerechten die we met elkaar delen. Heerlijk! Tip voor de bierliefhebbers: in LeVel33 worden ter plekke een aantal bieren gebrouwen. Mijn vriend en onze kameraad deelden een reeks proevertjes en waren zeer te spreken over het bier.

IMG_6948

IMG_6946

Het gesprek komt uiteraard op het overlijden van Lee Kuan Yew. Onze vrienden houden er een heel andere opinie op na dan de kerel met wie we gisteren in gesprek gingen. Onze vriendin, die voor de overheid werkt, zegt zelfs letterlijk: “Everybody is very sad at the office because of the death of Lee Kuan Yew”. Ze geven toe dat er geen volledige persvrijheid is en ook de de vrijheid van meningsuiting aan banden gelegd wordt, maar zijn overtuigd dat dit factoren zijn die er mede voor gezorgd hebben dat de verschillende bevolkingsgroepen in Singapore nu vreedzaam samen leven. En wie is er nu een fan van kauwgom? 😉

De avond vliegt voorbij en we nemen afscheid met de belofte dat dit zeker niet ons laatste bezoek aan Singapore zal zijn. Bij thuiskomst vernemen we het nieuws van de crash van het Germanwings-toestel. Germanwings is een low cost dochtermaatschappij van Lufthansa, dat een uitstekende reputatie heeft op het gebied van veiligheid. Tragisch dat zoveel mensen hun leven verloren. Hopelijk wordt snel duidelijk wat er gebeurd is.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>