The other side of the pillow

Kijk eens aan, na (slik) bijna dertien jaar samen, kan je partner je nog steeds verrassen.

Vlak voor het slapengaan, wisselen wij ‘s avonds in bed nog enkele levenswijsheden uit. Toevallig ging het gesprek op een avond over het feit dat we nog eens nieuwe hoofdkussens moeten kopen, omdat de huidige aan het verslijten zijn. We hebben zo van die ergonomische kussens aangepast aan je lichaamsvorm. Mijn vriend heeft een symmetrisch kussen met aan onder- en bovenzijde een verdikking, terwijl mijn kussen asymmetrisch is en slechts één grotere verdikking heeft onderaan om voor optimale ondersteuning van de nek te zorgen. Zegt mijn vriend dat hij blij is dat hij niet zo’n kussen als ik heeft.

Ik: “Huh???”
Hij: “Aja, dan kan ik ‘s nachts mijn kussen niet omdraaien zonder te riskeren op de foute kant terecht te komen.”
Ik: “Waarom zoudt ge in godsnaam ‘s nachts uw kussen willen omdraaien.”
Hij: “Ach, om af te koelen, natuurlijk, de andere kant van het kussen is veel koeler.”
Ik: “Gij draait ‘s nachts uw kussen om??”
Hij: “Euh, ja natuurlijk. Nog nooit gehoord van die uitdrukking: as cool as the other side of the pillow?
Ik: “Nope…”
Stilte.
Ik: “Gij draait ‘s nachts uw kussen om of wat????”

Hilariteit.

Na al die jaren naast mekaar geslapen te hebben, nooit iets van gemerkt, van dat kussenomdraaien.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

7 Responses

  1. Dochterlief waakt er hier angstvallig over dat niemand vlak voor ze slapen gaat aan haar kussen komt, want dan wordt het volgens haar “te warm” en is het niet meer lekker koel. Ik denk dus dat zij ook tot de categorie mensen behoort die ‘s nachts hun kussen omdraaien.
    Ik vind het in elk geval super dat je zoiets nog na 13 jaar kan ontdekken!

  2. Haha, ik doe dat ook. Veel liever een koel kussen. In de zomer draai ik het zelfs frequenter om dan in de winter :-)

    Maar uw lief heeft wel geen gelijk. Als ge uw kussen rond een vertikale as omdraait blijft boven en onderkant hetzelfde maar heb je wel de koele kant van het kussen 😉

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>