Skip to content

The other side of the pillow

2012 februari 28

Kijk eens aan, na (slik) bijna dertien jaar samen, kan je partner je nog steeds verrassen.

Vlak voor het slapengaan, wisselen wij ‘s avonds in bed nog enkele levenswijsheden uit. Toevallig ging het gesprek op een avond over het feit dat we nog eens nieuwe hoofdkussens moeten kopen, omdat de huidige aan het verslijten zijn. We hebben zo van die ergonomische kussens aangepast aan je lichaamsvorm. Mijn vriend heeft een symmetrisch kussen met aan onder- en bovenzijde een verdikking, terwijl mijn kussen asymmetrisch is en slechts één grotere verdikking heeft onderaan om voor optimale ondersteuning van de nek te zorgen. Zegt mijn vriend dat hij blij is dat hij niet zo’n kussen als ik heeft.

Ik: “Huh???”
Hij: “Aja, dan kan ik ‘s nachts mijn kussen niet omdraaien zonder te riskeren op de foute kant terecht te komen.”
Ik: “Waarom zoudt ge in godsnaam ‘s nachts uw kussen willen omdraaien.”
Hij: “Ach, om af te koelen, natuurlijk, de andere kant van het kussen is veel koeler.”
Ik: “Gij draait ‘s nachts uw kussen om??”
Hij: “Euh, ja natuurlijk. Nog nooit gehoord van die uitdrukking: as cool as the other side of the pillow?
Ik: “Nope…”
Stilte.
Ik: “Gij draait ‘s nachts uw kussen om of wat????”

Hilariteit.

Na al die jaren naast mekaar geslapen te hebben, nooit iets van gemerkt, van dat kussenomdraaien.

7 Responses Post a comment
 1. maart 1, 2012

  Hi-la-risch! In de zomer doe ik dat ook wel eens, mijn kussen omdraaien, maar ik laat er geen slaap voor.

 2. maart 1, 2012

  hmmm dat doe ik nooit. Ik heb dan ook liever de knusse warmte van een al beslapen kussen.

 3. Patjevdb permalink
  maart 1, 2012

  Dat is toch normaal. Ik doe dat ook vaak.

 4. maart 1, 2012

  Het kost me al genoeg warmte om mijn donsdeken en kussen op lichaamstemperatuur te krijgen, ik zou wel gek zijn om het ding dan om te draaien. ;-)

 5. maart 1, 2012

  Dochterlief waakt er hier angstvallig over dat niemand vlak voor ze slapen gaat aan haar kussen komt, want dan wordt het volgens haar “te warm” en is het niet meer lekker koel. Ik denk dus dat zij ook tot de categorie mensen behoort die ‘s nachts hun kussen omdraaien.
  Ik vind het in elk geval super dat je zoiets nog na 13 jaar kan ontdekken!

 6. maart 2, 2012

  Haha, ik doe dat ook. Veel liever een koel kussen. In de zomer draai ik het zelfs frequenter om dan in de winter :-)

  Maar uw lief heeft wel geen gelijk. Als ge uw kussen rond een vertikale as omdraait blijft boven en onderkant hetzelfde maar heb je wel de koele kant van het kussen ;-)

 7. maart 2, 2012

  Ja, daar hebben we naderhand nog een hele discussie over gehad, over hoe je het kussen dan moest draaien om dat juiste kant beneden te houden, maar ik neem aan dat hij daar ‘s nachts niet echt over wil nadenken en het ding in eender welke richting wil kunnen omdraaien.

Leave a Reply

Note: You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS