The Kinepolis Experience

Dat het al ettelijke maanden geleden was dat we nog eens in de Kinepolis van Leuven geraakt waren, bleek uit het feit dat er plots op het eerste verdieping een heuse in glazen wanden gevangen snoepwinkel verschenen was. Nog meer gekraak van nacho’s en popcorn vergezeld van misselijk makende kaaswalmen opstijgend uit plastieken bakjes tijdens de filmvertoning, the joy. En het ergerlijkste was dat je amper om het ding heen kon. Een heel smal weggetje was er uitgespaard langs de glazen wanden voor de filmliefhebbers die zich niet wensten vol te proppen met smaak- en kleurstoffen overgoten met veel te veel vet en suikers.

Bij de vertoning van de voorfilmpjes bleek ook het één en ander veranderd te zijn. Reclamefilmpjes en trailers werden nu door elkaar vertoond en niet in aparte blokken zoals vroeger. Om er zeker van te zijn je als kijker die boeiende boodschappen niet over het hoofd kan zien. En zo nu en dan kwam er tussen de filmpjes door een mededeling met het aantal minuten dat de filmliefhebber nog op het begin van de eigenlijke film moest wachten. Veel te lang, ik zal het jullie zeggen, veel te lang! Gelukkig kan je door de mogelijkheid om op voorhand je zetel te reserveren gewoon een kwartier te laat komen zodat je heel het voorfilmpjesgedoe gewoon kan overslaan. Die trailers bekijk ik dan wel online wanneer ik er zelf zin in heb.

Ik hoop dat die plannen voor een tweede cinemacomplex in Leuven effectief gerealiseerd zullen worden…

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

4 Responses

 1. Vreselijk he?
  Wij zijn op oudejaarsdag voor het eerst sinds jaren nogeens naar Kinepolis geweest voor Ella’s eerste cinema ervaring. We hebben ze gelukkig vrij moeiteloos die snoepbazaar doorgeloodsd gekregen maar wat een beproeving voor dat kind (en al die andere kinderen in de zaal): vijftien (!) minuten wachten op de film waarvoor ze gekomen is.
  Ik vind het ronduit dégoutant naar de bezoekers toe. Het is nu ook niet dat de tickets quasi gratis zijn waardoor je zou kunnen zegen ‘dat nemen we er wel even bij’

 2. Ja, met een 9-jarige dochter erbij wordt het een heuse karwei om als ouders je kind aan het verstand te brengen dat je een film ook echt wel ZONDER popcorn, nachos, chips of andere ongezonde troep kan bekijken. Ik neem haar dan ook geregeld mee naar Cinema Zed (in ‘t Stuk) voor een ‘pure’ cinema-ervaring. Trouwens, dat 3D gedoe met dat brilletje enzo dat hoeft voor mij ook niet.

 3. Inderdaad de cinema-ervaring was er de laatste keer ook af bij mij toen ik naar Kinepolis ging met die mededelingen van hoeveel tijd er nog reste voor de film begon.
  Het aantal resterende minuten klopt zelfs niet.
  Ik zal wel een paar maanden wachten om hem nadien via telenet te bestellen aan 4,95€ in mijne zetel zonder krakende chipkes.

 4. LJ

  Ik blijf er ook zo ver mogelijk uit de buurt, om eerlijk te zijn.. Zeker tegen die afschuwelijk hoge prijzen, er is absoluut onvoldoende kwaliteit, dan kijk ik liever vanuit mijn comfortabele zetel naar de dvd een paar maanden later.
  Een nieuw complex? Ik ben benieuwd.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>