De auto van de toekomst?

Naar aanleiding van dit artikel bij Jan Seurinck vroeg ik me af of er zich onder mijn (beperkt) lezerspubliek mensen bevinden die met milieuvriendelijke wagens rijden. Het toeval wil dat het leasingcontract van de wagen van mijn vriend volgend jaar afloopt en nu we een gloednieuwe bvba hebben, leek dit ons de ideale gelegenheid om eens het goede voorbeeld te geven en ons een milieuvriendelijk exemplaar aan te schaffen. Al heel snel kwamen we uit bij de hybride wagens van Toyota, omdat we toch wel een wagen willen waarmee we een roadtrip kunnen doen. Naar Spanje of zo, ik zeg maar wat.

Maar misschien zijn er alternatieven? Suggesties zijn zeer welkom! Belangrijke randvoorwaarde: er moeten minimaal twee stevige valiezen in de koffer kunnen.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

5 Responses

  1. yab

    Wij gebruiken de auto ook alleen maar in het weekend, maar dan hebben we hem toch echt wel nodig, omdat we op één dag vaak verschillende plekken aandoen die niet goed ontsloten zijn met het openbaar vervoer.

  2. Redelijk betaalbaar (al blijft dat natuurlijk zeer relatief): de hybride-voertuigen van Toyota (bijvoorbeeld de Prius) of de evenknie Honda Insight.
    Een fijn en niet prijzig alternatief: de VW Polo Bluemotion. Iets duurder: de Ford Fusion Hybride (en groter: de Volvo V70 en Peugeot 3008 hybride-uitvoeringen).
    Puur elektrisch naar Spanje tuffen zonder onnoemelijk veel geduld annex tussenstops lukt momenteel nog niet, vrees ik.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>