Eén jaar iPhone

Vandaag is het exact een jaar geleden dat ik de trotse bezitter van een iPhone4 werd. Drie dagen geleden stierf de man die dit schitterende stukje mechaniek hielp realiseren. En alhoewel ik de personencultus rond Jobs overdreven en zelfs wat griezelig vind (Wozniak is degene die de eerste Apple computer ontwikkelde, al kwam het idee wel van Jobs; de iPod, iPhone en iPad werden ongetwijfeld door een gans team uitgedacht en de mens heeft ook zijn fouten), kan ik niet ontkennen dat mijn iPhone mijn leven echt wel een pak makkelijker gemaakt heeft. Daarom, als saluut voor een briljant man die te vroeg gestorven is, een lijstje van mijn favoriete apps:

  • De mailclient, zodat ik altijd en overal mijn werkmail kan lezen. Man, man, mijn verplaatsingen zijn zoveel productiever geworden.
  • Safari, tja… Nooit meer je hersenen hoeven te pijnigen om op een vergeten naam, plaats of tijdstip te komen.
  • Evernote. Synchronisatie, I love it!
  • Twitter, om te klagen wanneer de NMBS er weer eens voor zorgt dat alles in het honderd loopt en om de tijd te doden als ik ergens moet wachten.
  • Google translate. Handig in taalcursussen en daarbuiten.
  • Facebook!
  • Tripadvisor. Love it! Al moet ik dringend wat teruggeven aan de Tripadvisor community. Een bron van goede en bruikbare tips over restaurants en hotels overal ter wereld.
  • Foodspotting. Wordt helaas heel weinig gebruikt in België, maar is een beetje mijn guilty pleasure.
  • GPS4Cam: om automatisch gps-coördinaten aan mijn foto’s te koppelen. Werkt geweldig goed.
  • Een hoop kinderspelletjes om het kleine grut te  amuseren: Bus, Animatch, Little People, Itsy Bitsy Spider, Fairies Fly,…
  • Wunderlist: om lijstjes te maken, uiteraard.

Waar ik mijn iphone niet voor gebruik: muziek beluisteren. Ik heb wel even geprobeerd om naar Japanse dialoogjes te luisteren, maar die witte oortjes zitten gewoon niet comfortabel. Ik vermoed dat ik extreem kleine oren heb of zo, want ik krijg altijd pijn van die dingen en ik zie het niet zitten om met zo’n grote headphone op de trein te zitten. En muziek leidt me af van mijn werk. Sinds kort gebruik ik een koptelefoon op het werk, maar enkel omdat het ding aan noise cancelling doet (een open werkomgeving is soms niet bevorderlijk voor de concentratie); muziek zet ik niet op.

Lees vooral ook dit artikel op Gawker dat het over Jobs minder fraaie kantjes heeft.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

  1. Ik heb nog de oudere versie en inderdaad ook heel tevreden. Zelf raad ik iedereen af, om er geen te kopen, want eenmaal in het bezit van zo een ding, wil je nooit nog een andere gsm. Ik ga stilletjes eens kijken wat de 5 allemaal meer kan.

  2. Hmmm, het begint hoe langer hoe meer te kriebelen om mezelf zo eentje kado te doen … alhoewel ik voor eenvoud en simpele dingen ben (en ik dan ga moeten overgaan naar een echt telefoon abonnement ipv de pre-paid methode die ik ondertussen al bijna tien jaar gebruik … )

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>