Lasagne met spinazie en hazelnoten

Gisten hadden we vrienden L en J met hun schattige dochter V te gast. Een goede reden om eens wat nieuwe receptjes uit te proberen, die ik uiteraard graag met jullie deel. Als appetizer serveerden we verse (heel goed gewassen) groentjes met humus en een hapje met gemarineerde zalm. Het pièce de résistance was de lasagne die ik in de namiddag had bereid. Ik was zelf erg benieuwd of het zou meevallen en we waren het er allemaal over eens dat het recept nog een beetje tweeking kon gebruiken. Volgende keer leg ik geen lasagneblad meer tussen de kaas en de laatste laag en gebruik ik mascarpone in plaats van platte kaas om af te werken. Het dessert was weinig origineel, maar wel lekker: Chocoladefondue.

De ingrediënten voor vier personen:

 • 900 g verse spinazie
 • 3 dl groentebouillon
 • 1 ui, gesnipperd
 • 1 teentje knoflook, geperst
 • 75 g hazelnoten
 • 2 el fijngehakt vers basilicum
 • 6 lasagnebladeren
 • 400 g blokjes tomaat uit blik
 • 200 g vetarme roomkaas
 • zout en versgemalen zwarte peper

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Was de spinazie en doe hem met aanhangend water in een pan. Laat de spinazie afgedekt op een hoog vuur 2 minuten koken tot hij begint te slinken. Giet de groenten af en zet hem weg.

2. Verhit 2 eetlepels bouillon in een grote pan. Voeg ui en knoflook toe en smoor ze tot ze zacht zijn. Voeg spinazie, hazelnoten en basilicum toe.

3. Leg in een ovenschaal afwisselend een laag spinazie, lasagne en tomaten. Strooi op elke laag zout en peper (dit was ik een beetje vergeten). Giet de rest van de bouillon erover. Verdeel de roomkaas over de bovenkant.

4. Bak de lasagne ongeveer 45 minuten in de oven. Serveer hem heet.

PS: Neen, ik weet ook niet wat aanhangend water is.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

1 Response

 1. kuch

  Aanhangend water = het water dat aan de spinazie hangt. Maw: niet drogen vooraleer je het gebruikt. Iets wat je wel zou doen voor bv. een slaatje.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>