Ben Ali pakt zijn biezen

De verlicht despoot van Tunesië zit nu waarschijnlijk ergens te bekomen in een luxueuze villa in Saoedie-Arabië. Zijn rijk is definitief uit. Laat ons hopen dat het land niet in chaos wegzakt en dat nieuwe verkiezingen de bevolking een vrijer en democratischer land zullen brengen.

Tunesië was één van de eerste verre landen die mijn vriend en ik samen bezochten. In het jaar 2001, ondertussen al bijna tien jaar geleden. Een reis die vooral memorabel was omdat we in België landden twee uur voordat het eerste vliegtuig in de Twin Towers vloog en de wereld voorgoed veranderde. In mijn herinneringen is Tunesië een warm (letterlijk en figuurlijk) op toeristen gericht land met veel te veel opdringerige verkopers. Enkele foto’s die we toen in de hoofdstad Tunis en op de site van Carthago maakten. (De slechte kwaliteit van de foto’s laat zien hoe zeer de digitale fotografie er in de laatste jaren op vooruit gegaan is.) En oja, het was streng verboden het presidentieel paleis te fotograferen.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>