Wat ik mij ook afvraag

Wanneer waait die brei- en naaihype in blogland eindelijk eens over? Het zal aan mij liggen, maar ik zie niet in wat er zo creatief is aan een patroon uitknippen en de verschillende stukken aan mekaar naaien. Ik heb mijn moeder vroeger uren zien naaien, kledingstukken opnieuw uit elkaar halend om ze vervolgens al vloekend weer in mekaar te steken. Veel creatieve vreugde scheen ze daar toch niet uit te halen.

PS: Dit geldt niet voor mensen die hun eigen patronen maken.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

8 Responses

  1. bwa, ik vind dat best wel creatief hoor en de vaardigheid iets om te bewonderen.

    maar zelf interesseert het me geen steek en ‘k zie de hype dan ook met verbazing groeien en besmettelijk worden over blogs heen.

  2. Ik kan zelf totaal niet met een naaimachine overweg (en zelfs niet met gewone naald en draad) maar ik kijk er wel vol bewondering naar. Zelfs met een patroon erbij kan je nog heel creatief zijn in de keuze van de stofjes en kleuren bijvoorbeeld. En ‘t is nog een pak goedkoper dan in de winkel ook. Nee, ik kan er alleen maar jaloers op zijn…

  3. Hier ook een jaloerse toekijkster bij al die handigheid die in blogland rondwaart. Heb echt 2 linkerhanden. Mijn moeder naaide nochtans vroeger al de kleren voor mijn zus en mij zelf (zonder de hulp van blogs, maar wel met Burda bij de hand) Wel een geruststelling te lezen dat er toch nog enkele andere blogsters niet meteen patronen en dergelijke op hun blog gaan gooien 😉

  4. Je kiest toch zelf welke blogs je leest? Ik kan me ook ergeren aan bepaalde andere thema’s, fotograferen of kinderen zeggen me persoonlijk ook weinig, maar soms vind ik het wel leuk om eens te lezen hoe iemand gepassioneerd raakt door iets. En wordt het me te veel dan verdwijnt de blog uit mijn reader.

  5. yab

    @zusjesenzo: Is het werkelijk zoveel goedkoper om je kleren zelf te maken? Stoffen zijn duur en met de tijdsinvestering erbij gerekend, twijfel ik daar toch aan.

  6. Bij goedkoper heb ik ook mijn twijfels, stof is best duur en je steekt er toch ook wel tijd in, maar als het plezant is tel je dat waarschijnlijk niet mee. En yab, ik sla ook de fotografie of kinderartikels over op de blogs die ik lees.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>