Pedofilie in de kerk

De laatste golf aan schandalen maakt duidelijk maken wat een hypocriete instelling de katholieke kerk wel niet is. Jarenlang werd misbruik in de doofpot gestopt. Bedekt met de mantel der liefde. Waarmee ik niet wil zeggen dat pedofilie meer voorkomt in de kerk dan elders. Feit is dat priesters in een machtspositie verkeren die hen toelaat makkelijker misbruik van de situatie te maken. Door al de persaandacht zullen echter ongetwijfeld bij de talrijke slachtoffers oude wonden weer opgereten worden.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

  1. Ik vraag me af of het celibaat nog van deze tijd is? Bij de Portestantse kerk is trouwen toegelaten en zijn dit soort incidenten veel minder (onbestaand kan niet, je hebt altijd een paar mensen die misstappen begaan).

    Het celibaat is ook compleet tegennatuurlijk. En dan worden die frustraties op de verkeerde manier geuit.

  2. Een priester volgt zijn kruis zoals een seksverslaafde zijn muis. Trieste zaak allemaal. Ik ben alvast van plan om mij te laten ontdopen, maar ik vind geen formulier op de website van het vaticaan. Misschien een idee om op de website van Kerk en Leven een automatische opt-out te installeren voor automatische ontdoping!

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>