Adieu Marie-Antoinette

Onze favoriete bakker om de hoek heeft definitief de deuren gesloten “wegens omstandigheden”. God mag weten welke omstandigheden, want het was een goed draaiende zaak. Zo goed draaiend dat er vaak rond een uur of zes ‘s avonds geen brood meer was (de bakker bleef elke dag tot zeven uur open, een zegen voor de werkmens) en we onverrichter zaken moesten terugkeren. Ik had al iets opgevangen over een sluiting, maar dacht dat dit tijdelijk was. Nu blijkt het definitief te zijn.

Eén ding is zeker: het wordt een quasi onmogelijke opdracht om ‘s avonds nog aan brood te geraken. De enige andere bakker in de buurt kan er maar wel bij varen, want die ziet zijn klantenbestand verdubbelen en is elke avond steevast uitverkocht tegen de tijd dat wij er langskomen. Hopelijk wordt de zaak snel overgenomen, want elke avond beschuitjes eten, dat steekt ook tegen op den duur.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

13 Responses

  1. ingrid

    BESTE MENSEN, IK HEB JULLIE REACTIES MOGEN LEZEN , EN WIJ ZELF VINDEN HET OOK HEEL SPIJTIG DAT WE DE DEUREN HEBBEN MOETEN SLUITEN. DE OMSTANDIGHEDEN ZIJN TE MOEILIJK OM UIT TE LEGGEN. NU WE HEBBEN DE RODDELS AL MOGEN VERNEMEN, MAAR LAAT ONS JULLIE DIT ZEGGEN; INDIEN WE KUNNEN ZULLEN WE OPNIEUW OPENGAAN.EN NEE BESTE MENSEN MARIE ANTOINETTE IS NIET MAKARIUS. WIJ HEBBEN DAAR GEWERKT EN DE BAKKER IS INDERDAAD DIEGENE DIE MAKARIUS HEEFT GROOT GEMAAKT MAAR WE HEBBEN BEIDEN AL MEER DAN TWEE JAAR GEEN CONNECTIE MEER MET MAKARIUS.LAAT ONS DIT OOK NU DUIDELIJK MAKEN, WIJ MAKEN ONS BROOD EN AL HET ANDERE VOLLEDIG ZELF NIET ZOALS WE HEBBEN VERNOMEN DAT WE ONS BROOD INKOCHTEN.
    EN INDIEN JULLIE ONS WILLEN VINDEN; ONZE ANDERE BAKKERIJ LIGT IETS VERDER IN DE BRUSSELSE EN DAAR ZIJN WE NOG STEEDS OPEN TOT ACHT UUR EN MAKEN W E ONS BROOD OOK ZELF . WE LIGGEN TOV IMMO DE DIJLE

    MET VRIENDELIJKE GROETJES

  2. Els Boelen

    Jammer om dit te vernemen dat de bakkerij gesloten is. Inderdaad beste mensen, Makarius is niet Marie Antoinette. Maar als jullie echt hun brood willen , neem een gezonde wandeling of fietstochtje en ga naar Marie Antoinette in de Brusselse straat…

  3. K.D

    De reden waarom Marie-Antoinette gesloten is, is totaal wanbeheer. Het brood werd zelf gemaakt, de rest werd ingekocht, ook de koffiekoeken. Ik weet het want ik heb er lang gewerkt. Het personeel werd overschreeuwd, niet door Ingrid, wel door de bakker en er was ook een gebrek aan hygiëne. Ik vind het jammer voor Ingrid, maar Joris zijn verdiende loon, hij heeft tenslotte het personeel weggejaagd. En om daarna nog te weten te komen dat de papieren van het personeel totaal niet in orde waren…..jammer hoor.

  4. K.D

    IDD, en wat zij hun personeel aangedaan hebben kan ook niet. Niet verbaal noch op gebied van papieren. Het mag gezegd worden…. De meeste van ons dragen er nu nog gevolgen van!

  5. LL

    Geen idee wat ze met hun personeel deden, maar hun brood was in ieder geval veel beter dan het brood van de bakker die nu in datzelfde gebouw zit.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>