Dr T!

Sinds gisterenavond is mijn vriendenkring alweer een doctor rijker. T gaf een boeiende en vlotte uiteenzetting over het werk dat hij de voorbije zes jaar verzet heeft: 3D-reconstructie van dynamische beelden aan de hand van multi-camera opnames. Een hele mondvol. Ondanks het niet zo eenvoudige onderwerp slaagde hij erin zijn onderzoek op een begrijpelijke manier uiteen te zetten door gebruik te maken van heldere grafische voorstellingen. Toegegeven het onderwerp leent zich daar bijzonder goed toe. 😉

Traditiegetrouw wordt het behalen van een doctoraatstitel gevierd met een receptie achteraf. De vriendin verloofde van T had al de hapjes zelf gemaakt. Indrukwekkend en een pak goedkoper dan catering inhuren. Vrienden en vriendinnen droegen de hapjes en de drank rond en zorgden ervoor dat iedereen aan zijn trekken kwam. Ik had me strategisch opgesteld bij de rauwe bloemkool. Al een geluk dat er nog nooit iemand aan een overdosis rauwe bloemkool gestorven is. 😉

Na té veel bloemkool zakten we met een iets beperktere groep af naar het Chesscafé voor een feestelijk avondmaal. Het duurde even voordat de kersverse doctor arriveerde, blijkbaar was door een communicatiefoutje zijn vriendin verloofde achtergebleven op de plaats van de receptie (zonder gsm), terwijl hij al met de wagen vertrokken was. Gelukkig vond ze een goeie ziel van de bewaking in het bijna uitgestorven gebouw bereid om haar uit de nood te helpen en de verstrooide professor terug te laten keren. Hilarisch. :-)

Ik moet vaker naar doctoraatsfeestjes gaan, want ik zat met zeer boeiende mensen aan tafel: een jonge ondernemer wiens bedrijf opereerde in een nichemarkt, een jonge vrouwelijke professor (zo zijn er veel te weinig), een sinoloog die nu als consultant werkte, een muzikante en natuurlijk mijn eigenste vriendje en de doctor en zijn vriendin verloofde. Bijzonder boeiende gesprekken gehad over de zin en onzin van het Europese streven om de meest competitieve kennismaatschappij tet wereld te worden, de crisis, banken, het loskoppelen van kennis en productie, imec en nog veel meer. Al een geluk dat ik na de receptie braaf op watertjes overgeschakeld was. 😉

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>