Eclipse

Eindelijk begrijp ik waarom al die ontwikkelaars zo hoog oplopen met Eclipse. Man, dat is wat anders dan de TogetherJ’s, JBuilders en Rational Roses waar ik vroeger mee gewerkt hebt. Gisteren volgde ik in mijn vrije tijd voor ‘t plezier een workshop over webservices. En kon ik zelf eens experimenteren met deze krachtige tool. Ik mag dan al een achtergrond in de informatica hebben, het zuivere programmeerwerk is nooit echt mijn ding geweest. Gelukkig had ik mijn vriend bij de hand om mijn roestige java-kennis een beetje op te frissen. En ‘t moet gezegd, waw, zo’n tool geeft programmeren echt wel een nieuwe dimensie.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

5 Responses

  1. I bed to differ.

    Ik vind Eclipse rot. Ik heb er lang in geprogrammeerd, en tegelijkertijd heb ik .NET development gedaan in Visual Studio. En dat noem ik verlichtend. 10 keer sneller, veel betere intellisense, veel beter platform (ik heb geen hoge dunk van Java).

    Check it out: Visual Studio 2008 Express edition C#. Veel tutorials over te vinden.

    Qua RAD (Rapid Application Development) blinkt Visual Studio echt uit. Probeer maar eens een installer te maken met de standaard afgehaalde Eclipse. Gaat niet. Met Visual Studio wel.

    Als ge info wilt, feel free to contact me.

    Just my .02$

  2. D

    Eclipse is geweldig… Het is zo’n beetje als firefox: compleet gratis en open source en een schitterende basis die je met honderden plugins nog kan uitbreiden.

    Trouwens in deze tijd wil je in de toekomst toch zoveel mogelijk omgevingen en besturingsystemen kunnen ondersteunen als je aan een nieuwe desktop applicatie begint? Dan ga je je met ms vs toch niet beperken tot enkel recente .net platforms?

  3. De intellisense is inderdaad stukken beter dan de ctrl-space.
    Maar voor de rest heeft Java, volgens mij althans, veel meer voordelen. Vooral door het open karakter ervan.

    Aan de andere kant: vroeger liep ik niet zo hoog op met Microsoft-producten, waarschijnlijk doordat ik studen was (student = meer vrije tijd, minder budget). Nu in het bedrijfsleven zelf begin ik Microsoft-producten meer te appreciëren.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>