Waar de bankencrisis al niet goed voor is

Eindelijk heeft onze federale regering nog eens aandacht voor wat écht belangrijk is: onze economische welvaart. De regering Leterme is er zelfs in geslaagd daadkrachtig op te treden. De wonderen zijn de wereld nog niet uit!

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

6 Responses

  1. Hoe bedoel je? Met de aankoop van die aandelen Fortis? Lijkt me niet zo’n goede zaak, een overname door een andere bank ware beter geweest en had de spaarder evenveel zekerheid geboden. Nu worden miljarden euro’s belastinggeld besteed aan een bedrijf dat miljarden euro’s winst maakt(te) en waarbij de topbankiers riante bonussen kregen om grofweg te gokken met geld van een ander. Als het goed gaat zijn er bonussen, als het slecht gaat betaalt de staat. Lijkt me niet zo ‘n fijn idee.

  2. Banken zijn evil, zoveel is zeker!

    Maar toch denk ik niet dat het de juiste reactie is, een heel wrang gevoel.

    @chateaubrys: het blijft een liberaal principe hoor, winsten naar de privé en kosten naar de overheid 😉

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>