Ik weet niet wat ik wil

En het ergste is dat ik het onderhand toch wel zou moeten weten, na twee studies en twee jobs. Wil ik mijn huidige job behouden? Wil ik iets totaal anders doen? Wil ik gaan voor een functie met meer verantwoordelijkheid? Wat zijn mijn doelen in het leven? Hoe kan ik iets bijdragen aan deze maatschappij? Wil ik misschien toch nog iets bij studeren? (Ja, graag.) Wat zijn mijn talenten? (Geen flauw idee.)

Ik krijg het op mijn heupen van mezelf.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

7 Responses

 1. kim

  Een stuk touw en een wiebelige kruk. Geintje.

  Misschien moet je eens nadenken wat je vroeger altijd leuk vindt, want door al die gedachtes door je hoofd lijk je alles wel leuk te vinden.
  Denk eens na waar je graag over leest. Maak ook lijstjes waar je goed in bent en niet. Schrijf ook de verwachtingen op van een opleiding. Die vragen kun je op een open dag stellen aan een van de studenten. Eenmaal op de opleiding weet je vaker wel welke richting je op wil. Velen twijfelen tijdens een opleiding, maar daarna weet je vaak beter welke kant je op wil. In ieder geval beter dan tijdens het werken.

 2. Mie

  Dit is helaas ook voor mij herkenbaar en ik ben intussen al 33. Als ik mezelf de vraag stel wat wil ik echt, dan kan ik daar wel een aantal antwoorden op formuleren maar niets dat echt concreet is. Heel frustrerend. Het gevolg is dan ook dat mijn cv er intussen vrij lang uit ziet wat ook geen positief punt is. Zucht …

 3. sappie

  Mijn ervaring is ook dat het erg lastig is in deze maatschappij tot een keuze te komen. Een mens is zeer veelzijdig en er heerst een ontzettende prestatie e consumptiedrang.
  Wat zou het toch makkelijk zijn als er niet zoveel keus was..
  Mijn tip is gewoon te berusten in het nu en wat je nu doet en misschien zelfs dingen af te stoten waaraan je al die tijd al twijfelt.
  Je zult een gevoel van tevredenheid vinden en na een tijdje tijd over te hebben de dingen doen die wellicht niet direct tot een persoonlijke ontwikkeling leiden maar wel die je graag doet!! En waar je rust in vind.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>