Waarom Tom Boonen een idioot is

Er kwamen nogal wat reacties op mijn berichtje van deze ochtend. ‘k Wilde eerst reageren in de comments, maar veranderde van gedacht en besloot aan het geval Boonen een nieuw berichtje te wijden.

Het is inderdaad zo dat het cocaïnegebruik van de Bom van Balen niet echt als een bom insloeg. Zijn naam werd al genoemd door Tom Vannoppen in verband met het dealen van cocaïne. De geruchten deden al een tijdje de ronde. Ik neem aan dat hierover niet uitgebreid in de media bericht werd uit respect voor het principe dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel bewezen is. Al lijkt dit principe bij de ene mens iets meer gerespecteerd te worden dan bij de andere.

Wat ik bijzonder schandalig vind, is dat zo iemand onder invloed achter het stuur kruipt en dubbel zo hard rijdt als toegelaten. Dat hij zichzelf te pletter rijdt, ik zal er niet van wakker liggen. Dan denk ik hetzelfde als bij die idiote voetballer: zelf gezocht. Zo’n geval wordt echter een tragedie als onschuldige mensen mee de dood ingesleurd worden. En daar heb ik problemen mee. Voor mijn part snuift Tom Boonen zoveel cocaïne als hij wil, maar dan moet hij daar wel de consequenties van dragen: het einde van zijn wielercarrière. Om te léven heb je heus geen harddrugs nodig. Integendeel zelfs, meestal brengt druggebruik veel verdriet mee voor de naasten van de gebruiker.

En nu ik toch bezig ben, nog enkele woordjes over de zogenaamde voorbeeldfunctie van sporters. Laat me niet lachen. Voetballers, wielrenners en tennissers zijn gewoon overbetaald. Want laten we eerlijk zijn, wat presteren zij nu echt? Het stoort mij verschrikkelijk dat mensen in de zorgsector zo weinig betaald worden, terwijl zij toch één van de meest ondankbare jobs in onze samenleving uitoefenen. Mensen die werken met dementerende bejaarden of op palliatieve zorgen, dáár heb ik respect voor. Die mensen hebben een voorbeeldfunctie. Niet één over ander over het paard getild ventje dat toevallig goed kan fietsen.

Voilà, dat moest er even uit.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

10 Responses

 1. Sien

  Hoh, ik ga ook mee in wat je zegt. Dat het pas tragisch wordt wanneer er anderen bij betrokken worden. En over dat hardrijden zééker mee eens. Maar dat cocaïnegebruik vergelijken met (te hard) autorijden is toch wel appelen met peren vergelijken.
  Zijn cocaïnegebruik is een persoonlijke keuze. Ik heb daar geen last mee. Iedereen doet op een gegeven moment wel eens iets wat niet mag, maar natuurlijk wordt dat bij zo’n personen (en ik ben geeneens fan) dubbel opgeklopt. Moet dat cocaïnesnuiven dan het einde van zijn carrière betekenen?

  Ik denk dat er zoveel mensen zijn die wel eens drugs gebruiken, dat gaat meestal over een gewone joint, maar wie zijn wij om te oordelen over wat een ander wel of niet mag.

  Daarmee keur ik het dan ook niet af dat Boonen cocaïne gesnoven heeft. Zijn eigen zaak. Maar mocht hij daardoor zijn carrière op moeten geven dan zeg ik: ‘t is erover.

 2. Groot gelijk!

  Al moet je wel erkennen dat topsporters een de facto voorbeeldfunctie hebben: niet door de waarde die we eraan zouden moeten geven, maar door de waarde die ze krijgen doordat er zoveel mensen naar opkijken. Denk maar aan de overrompeling van de tennisclubs na de successen van Kim en Justine, of de toename in de zwemclubs na Fred Deburggraeve. Eens je die functie opgeplakt krijgt door je aanhangers, dien je je volgens mij daar ook naar te gedragen. En dan hoop ik van harte dat de gehele maatschappij dergelijk gedrag, harddrugs en het in gevaar brengen van het eigen en vooral andermans leven, resoluut verwerpt.

  En ja, topsporters (vooral voetballers en wielrenners) worden overbetaald. Je ziet maar wie er in Monaco gaat wonen hé 😉 Kwestie van een beetje loyaliteit voor de maatschappij en de fans die je steunden…

 3. rizzle

  Tom Boonen dealt ongetwijfeld coke ja, de opbrengst daarvan zal hij ongetwijfeld ook echt wel nodig hebben bovenop zijn “overbetaald” loon, waar hij alleen nog maar HEEL Z’N LEVEN voor aan het trainen is.

  Ik kots op deze blog en op het merendeel van de comments… pure VTM.

 4. merci voor je pleidooi om de zorgverstrekkers een extra loontje toe te wensen.
  En Tom, inderdaad loontje komt om zijn boontje.
  Als Quick Step consequent zou zijn geweest, dan was het contract met Boonen verbroken. Maarja, Tom blijft voor publiciteit (=centen) zorgen. Dus …

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>