Brussels Girl Geek Dinner #5

Een klein verslagje van het vijfde Brussels Girl Geek Dinner. Eindelijk nog eens een Girl Geek Dinner dat plaatsvond in de stad waaraan het event zijn naam ontleent! Ik pleit voor meer Girl Geek Dinners in onze charmante multilinguale en multiculturele hoofdstad. Het is plezant als je te voet naar zo’n event kan (al was dit ook wel uit noodzaak door al de treinproblemen).

Door mijn drukke agenda was dit nog maar de tweede Girl Geek Dinner die ik kon bijwonen. Ik vond deze editie de beste van de twee. Je had natuurlijk het mooie kantoorgebouw van Duval Guillaume en de onvermijdelijke gadgets (een Flair! en een pot speculoospasta: nu zal ik eindelijk weten waar iedereen zo de mond van vol heeft), maar ik heb vooral enkele heel interessante gesprekken gehad. En zelfs een interessante connectie kunnen leggen voor mijn werk. Verder verdient Lamazone, die zich aan het ontpoppen is tot een ware Lamagoeroe, een speciale vermelding. Bedankt voor het toffe gesprek. Enne, ik weet je te vinden met mijn Garagetv-problemen. 😉

Natuurlijk waren onze eigenste Leuvense K3 ook van de partij: Kato, Kathleen en Lucie zorgden voor de nodige giechelmomenten. Altijd even goedlachs deze jongedames. Ik sprak ook nog met toffe tantes (woeha, origineel) Tantieris en Tante Annie, Elise, Greet en Monica. En ja, eindelijk mocht ik Uw Moeder in realiteit aanschouwen. Voorwaar een sexy figuurtje! Anne van Tenderfeelings viel weer in de prijzen, maar gul als ze is, schonk ze haar Senseo meteen weg aan een gelukkige jongedame. Er waren zelfs enkele interessante heren (waaronder mijn vriendje, maar die is natuurlijk buiten categorie)!

Van de presentaties kon die van Koen over artificiële intelligentie mij het meest bekoren. Een mooi overzicht en begrijpbaar voor iedereen. Isabel Peeters had het op een chaotische manier over haar chaotische leven. Ik hou niet zo van chaos, maar ze heeft wel ergens een punt dat je dag op dag moet leven en gewoon zien wat je overkomt. Just go with the flow, al is dit erg moeilijk voor een controlefreak als mezelf.

Op de één of andere manier ben ik erin geslaagd helemaal geen demonstratie van de Rolly te krijgen. Nuja, ik denk niet echt iets gemist te hebben. Ik heb het niet zo op nutteloze gadgets en het nut van een dansende audiospeler ontgaat mij volkomen. Ik vrees dat ik op dat vlak helemaal geen geek ben. 😉

Een dikke pluim voor Clo en Pietel die instonden voor de organisatie. Toch een kleine tip: geluidsversterking voor de sprekers was wenselijk geweest. Ze waren bij momenten erg moeilijk te verstaan.

PS: De spierpijn van vanmorgen is geëvolueerd naar gewrichtspijn + lichte koorts. Ik vermoed niet dat de BGGD daar voor iets tussen zit. En aan de speculoospasta kan het niet liggen, want daar heb ik nog niet van geproefd. Al een geluk dat ik een halve dag verlof heb, omdat ze hier seffens de lamellen komen installeren. Hopelijk raak ik er met wat pijnstillers en een goede nachtrust weer bovenop.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>