Slaapgewoonten

Toen ik deze nacht niet in slaap kon geraken, heb ik wat nagedacht over mijn slaapgewoonten. Ik bedacht mezelf dat ik alleen maar in slaap kan vallen als ik op mijn linkerzijde lig. Wat vrij bizar is, want ‘s nachts verander ik regelmatig van zijde (ik ben nogal een woelige slaper). Geen idee wat er mis is met mijn rechterzijde. Meestal lig ik eerst nog een tijdje op mijn rechterzijde in bed na te denken, de voorbije dag te overlopen en lijstjes in mijn hoofd te maken van alle dingen die ik nog had moeten doen, maar niet gedaan heb, om mij dan vervolgens om te draaien en op mijn linkerzijde in slaap te vallen.

Waar een mens zoal niet over nadenkt als het slapen (op de linkerzijde) niet lukt. Zijn er nog mensen die een favoriete slaaphouding hebben?

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

11 Responses

  1. Wegens iets van een scheef bekken kan ik tegenwoordig niet meer op rechts in slaap vallen, omdat mijn rechterkant dan verkrampt. Vreemd en vervelend, want ‘t is mijn natuurlijke slaaphouding.

  2. Nee, niet echt eigenlijk. Niet op mijn buik. En voor de rest kunnen alle houdingen. En in’t midden van mijn groot bed. Met mijn hond in mijn armen. Mmm. Ik heb al zin om terug te gaan slapen sie.

  3. Ik kan enkel in slaap vallen als ik op mijn buik lig, met mijn gezicht naar rechts gedraaid. Wat eigenlijk een beetje idioot is, want 10 minuten later blijk ik alweer terug op mijn rug te liggen (dixit vriendje). En eender wanneer ik ‘s nachts wakker word, ik lig altijd op mijn rug. Alleen de allereerste seconden dus niet.

    Bizar…

  4. Op mn rechterzij, tegen mn vriend aan. Maar dat ligt meer aan de slaapgewoonten van vriend dan die van mij denk ik. Anders kan hij niet in slaap vallen zegt hij 😉 Trouwens: als ik teveel begin na te denken in bed, kan ik ook niet meer slapen hoor.

  5. Hannelore

    Same here. Ik start op mijn linkerzijde, zet alles op een rijtje, denk na en als ik het tijd vind om te gaan slapen, draai ik me op mijn rechterzijde.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>