Kies het mooiste kinderboek aller tijden

Een mailtje in mijn mailbox met de zeer vriendelijke vraag of ik onderstaande oproep op mijn blog wilde plaatsen. Natuurlijk wil ik dat! Als kind was ik een echte boekenwurm. Elke week vond je me op woensdagnamiddag in de bibliotheek om een nieuwe lading leesvoer in te slaan. Mijn (onvolledig) lijstje van favoriete kinderboekenschrijvers: Roald Dahl, Astrid Lindgren, Thea Beckman, Anthony Horowitz, Jan Terlouw, Evert Hartman, Annie M.G. Schmidt, Gertie Evenhuis,… Mooie herinneringen aan uren leesplezier. Dus breng ik graag mijn stem uit voor het Mooiste Kinderboek Aller Tijden. En ik verklap meteen welk boek mijn favoriet is: de GVR van Roald Dahl.

Welk boek verdient de titel Mooiste Kinderboek Aller Tijden? Naar aanleiding van de Jeugdboekenweek 2008 – met als thema Mooi – organiseren Stichting Lezen en het Vlaams Centrum voor Openbare Bibliotheken een grootscheepse verkiezing. Jong en oud, lezers en niet zo veel-lezers kunnen mee beslissen over wat nu het allermooiste kinderboek is.

Tussen Driekoningen en Valentijn brachten meer dan 16.000 mensen hun stem uit tijdens een eerste stemronde. Tien boeken haalden de tweede stemronde. Die loopt tot 15 maart om 15 uur. Tot dan kan iedereen, opnieuw of voor het eerst, voor zijn favoriet stemmen op www.hetmooistekinderboek.be. Welk boek zich voortaan Het Mooiste Kinderboek Aller Tijden mag noemen, weten we op 16 maart 2008.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

5 Responses

 1. Oh, Jan Terlouw, Evert Hartman en Thea Beckman staan zeer zeker ook in mijn favorietenlijstje. En dat allemaal met meer dan een boek. :)

  Verder nog wat andere favorieten:
  Een Hond In De Sneeuw (Nicole Boumaâza)
  Rakhi en Sebastian (Jessy Marijn)
  Mecanoscript: verslag van een nieuw begin (Manuel de Pedrolo)

 2. de gvr staat ook in mijn kast te pronken, maar mijn alltime favo kinderboek is toch “Daantje de wereldkampioen” van dezelfde fantastische Roald Dahl

 3. Lorena Jonker

  Ik heb gestemd voor Hoe overleef ik met/zonder vrienden?, 100%Anna en Timboektoe, de filmeditie. Ik vond Hoe overleef ik met/zonder vrienden echt een prachtig boek! Ik heb bijna de hele
  reeks van de Hoe overleef ik… ? boeken gelezen
  maar deze vond ik wel de allerbeste.
  Het is echt een aanrader!!!

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>