Digitale kloof is vrouwelijk

And that sucks.

Jongens voelen zich ook meer op hun gemak tegenover ICT, ze hebben meer dan meisjes het gevoel controle over de zaak te hebben. In de eenvoudige computertoepassingen maakt dat geen verschil. Wel voor complexere handelingen als de beveiliging van hard- en software en de ontwikkeling van websites. Dat kennen de mannelijke studenten beter dan de vrouwelijke.

Komaan meisjes, pc’s bijten écht niet.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

5 Responses

  1. mozal

    Ze bijten wel. Ik ben IT-er en wil kost wat kost daar vanaf. De controle van mens over een computer is énorm relatief. De controle van een computer over een mens is echter veel erger. En dat is niet iets dat enkel voorkomt bij mensen die veel met computers bezig zijn. Het zijn zelf de mensen die er weinig van af weten die zich sneller laten op sleeptouw nemen door een computer …

  2. yab

    @jeronimo: Wees daar maar zeker van!

    @mozal: Ik ben ook IT-er. Verslavingen zijn van alle tijden. Sommige mensen zijn verslaafd aan drank, andere aan tv-kijken, nog andere aan computers. Dat kan je bezwaarlijk de schuld van de computer noemen…

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>