Bye bye Jean-Marie

Persoonlijk heb ik nooit begrepen wat de VLD in meneer Dedecker zag. Al van bij het begin van zijn politieke carrière heb ik hem een ordinaire relschopper gevonden. ‘t Is nu eenmaal eenvoudiger om mensen tegen de schenen te schoppen dan op een constructieve manier iets te verwezenlijken. De enige positieve verwezenlijkingen die meneer Dedecker in mijn ogen op zijn naam mag schrijven, heeft hij gerealiseerd toen hij nog bondscoach judo was. Als politicus vond en vind ik hem een dikke nul.

De VLD heeft groot gelijk dat ze hem buiten schopt. De blauwe partij had zich veel onderling gekrakeel kunnen besparen door dit al veel eerder te doen. Opgeruimd staat netjes, wat mij betreft.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

  1. Peter

    Dedecker is idd een beuzak en dwaalt soms nogal (de flitspalen uitzetten ‘s nachts, lang leve straatraces, komaan…) maar op een paar punten heeft hij echt gelijk. Zo vind ik zijn standpunt om in Oostende als verliezende partij niet tot een coalitie toe te treden, uiterst begrijpelijk. Met dergelijk klein gewicht en de wetenschap dat je er niet nodig bent, is de kans daar groot dat je gewoon gerold wordt. Idem met zijn kritiek over de verhouding tussen de VLD en de PS. Vergeet ook niet dat em in Oostende meer stemmen haalde dan de lijsttrekker, Tommelein.

    Het zal de ruzies in de VLD misschien wel ferm verminderen, maar ik denk dat ze bij de VLD hem wel nog ferm zullen missen.

  2. yab

    Ik ben het totaal niet met je eens, Peter. Ik denk dat de VLD iemand als Dedecker beter kwijt dan rijk is. En zoveel voorkeurstemmen als verwacht heeft hij ook niet gehaald.

    Ik hoop alleszins dat dit het einde van zijn politieke carrière inluidt, maar ik vrees van niet. Hij is te mediageil om zijn politieke carrière zomaar vaarwel te zeggen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>