Mooi woord van de dag

Zebraklok

In Hasselt loopt er een proefproject met een zebraklok. Dat is een digitale klok die bij een zebrapad aangeeft hoeveel seconden de voetgangers nog moeten wachten voor het licht op groen springt. De aftellende zebraklok zou een geruststellend effect hebben op de voetganger, waardoor die minder geneigd is om over te steken terwijl het rode licht nog brandt. Op die manier bevordert de zebraklok de verkeersveiligheid. Als de proefresultaten positief zijn, komen er in Hasselt nog meer zebraklokken.

Met dank aan de Taaltelefoon.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>