2 Responses

  1. Peter

    Ik vraag mij af of ze zich binnenkort nog enkel zullen bezighouden met vlagjes verbranden. De olielanden (Iran, VEA,…) hebben massa’s geld te veel tegenwoordig en kopen buitenlandse bedrijven op. Oa de Franse krant France Soir was eigendom van een Egyptenaar (nu, geen olie-exporteur, maar wel uit de regio) en het is hij die beslist heeft de hoofdredacteur te ontslaan. Gaan we ons binnenkort niet moeten bezighouden met producten boycotten van bedrijven waarin fundamentalistische moslims het voor het zeggen hebben en algemene rechten en waarden in het gedrang brengen?

  2. yab

    Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat die massa’s geld snel zullen verdwijnen zodra hun olievoorraden zullen slinken.

    Volgens mij lukt het de Westerse bevolkingsgroepen nooit om een boycot vol te houden, wij zijn immers te individualistisch. Er zullen altijd wel wat dissidenten zijn die zich van die boycot niks aantrekken.

    Trouwens, de Westerse landen nemen het zelf vaak niet al te nauw met de rechten van de mens. Kijk maar naar Amerika dat een absoluut verbod als het verbod op foltering toch maar relatief schijnt te vinden.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>