Netflix tip van de week!

Unbelievable. Een miniserie die het schrijnende, waargebeurde verhaal vertelt van een jonge vrouw die na een verkrachting door een onbekende, gemaskerde man door niemand geloofd wordt, zelfs niet door haar eigen pleegmoeders. Een verhaal dat je bij de keel grijpt en je niet meer los laat tot de eindgeneriek van de laatste aflevering. Die scène in het ziekenhuis die haarfijn toont hoe traumatisch zo’n verkrachtingsonderzoek voor een slachtoffer is. Bloedstollend. Ook knap dat de serie toont hoe intensief en tijdrovend politiewerk is. En hoe vaak een veelbelovende onderzoekspiste uiteindelijk toch een doodlopend spoor blijkt te zijn. Dankzij de top acteerprestaties van een uitstekende cast, blijf je aan je stoel gekluisterd. Conclusie: vrouwen in het politiekorps zijn broodnodig.

En nu ik dan toch tips aan het geven ben in het true crime genre: Mindhunter. Eveneens bloedstollend, maar op een heel andere manier. De reeks focust op twee FBI-agenten en een (lesbische) consultant die de psyche van seriemoordenaars proberen te doorgronden. Sterk geacteerd, ongelooflijk knap in beeld gebracht. De gruwel wordt niet getoond, maar beschreven. En dat maakt het zo mogelijk alleen maar akeliger. Aanrader voor de fans van true crime podcasts.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

1 Response

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>