Vrijwilligerswerk

Deze voormiddag ontdekte ik dat het niet alleen een hele opgave is om een job te versieren, hier in Genève, maar dat in sommige gevallen zelfs vrijwilligers aan een strenge screening onderworpen worden. Ik had namelijk een Skype-gesprek met een vrijwillige medewerker van IDCN, een door bedrijven gesponsord netwerk dat partners van expats begeleidt in de zoektocht naar een job. Ik had op voorhand al een heel uitgebreid formulier met allerlei informatie over mezelf en mijn vriend moeten invullen alvorens ik lid van IDCN mocht worden. Ik had toen ook opgegeven dat ik wel als vrijwilliger wou meehelpen. Tijdens het gesprek kreeg ik vervolgens te horen dat mijn CV gescreend zou worden om te kijken of ik in aanmerking kwam voor één van de vrijwilligersteams van ICDN.

Blijkbaar hebben ze hier in Zwitserland geen gebrek aan vrijwilligers…

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>