Laat je (opnieuw) vaccineren!

Dit berichtje is specifiek bedoeld voor mensen tussen de 20 en 45 jaar (ik ga er vanuit dat dit zowat de meerderheid van mijn lezerspubliek is). Heb je die leeftijd en heb je nog nooit de mazelen gehad, dan bestaat het risico dat je vroeg of laat besmet wordt en de ziekte krijgt. Niet plezant, want je kan behoorlijk ziek zijn door de mazelen. Bovendien kan je de ziekte verder verspreiden en bijvoorbeeld jonge kinderen besmetten die zelf nog niet gevaccineerd zijn. Gelukkig bestaat er een manier om dit te voorkomen. Tot eind 2016 kan je je gratis (GRATIS!) laten vaccineren tegen mazelen bij je huisarts of arbeidsgeneeskundige dienst. Huisartsen hebben het vaccin klaar liggen, dus het enige wat je hoeft te doen, is een afspraak maken.

Het vaccin tegen mazelen is een combinatievaccin dat ook beschermt tegen bof en rodehond (rubella). Als je twee dosissen van dit vaccin hebt gehad, ben je levenslang beschermd. Tegenwoordig worden alle kinderen gevaccineerd, maar veel volwassenen hebben als kind geen twee dosissen gekregen.

Hier lees je er meer over. Niet twijfelen, doen!

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

3 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>