De slechtste cava aller tijden

Vanavond woonde ik de opening bij van het Kortfilmfestival in de Kinepolis, een event waar ik elk jaar naartoe probeer te gaan. Dit jaar was het ‘land in de kijker’ Spanje, wat mij al deed uitkijken naar de hapjes en de drank op de receptie. Helaas, wat een teleurstelling. De door de Spaanse ambassade gesponsorde cava was een verschrikking. Mierzoet. Alsof er ergens tijdens het proces iets was misgelopen en de wijnmaker in kwestie er dan maar pakken suiker bij had gekapt om te verdoezelen dat het eigenlijk om een mislukte wijn ging. Echt desastreus. De slechte cava was gewoon hét gespreksonderwerp van de avond. Nog nooit meegemaakt dat de bediening de mensen bijna moest smeken om hun glas te mogen bijvullen. Het regende beleefde weigeringen. En de hapjes stelden ook al niet veel voor. Alleen de pulpo kon ermee door.

Tja, Spanje is natuurlijk hard getroffen door de crisis, maar een beetje fierheid op de eigen producten mag toch wel. Spanje heeft zoveel goede, niet te dure cava, jammer dat er dan op zo’n pr-moment brol geschonken wordt. Slechte punten voor de Spaanse ambassade.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

1 Response

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>