‘t Zijn altijd degenen waarvan je het minst verwacht

Dinsdagavond waren we op bezoek bij een vriendin die sinds een jaar van tafel en bed gescheiden is van haar echtgenoot, zoals dat heet in juridisch jargon. Net toen ze even haar dochtertje in bed ging steken, kreeg ik telefoon van een vriend die nadere toelichting wenste te geven bij een eerder cryptisch mailtje. De mededeling dat het niet goed ging in zijn relatie kwam als een donderslag bij heldere hemel. Ik verkeerde in de overtuiging dat onze vriend en vriendin een fantastisch harmonieus koppel waren. Maar goed, het is niet de eerste keer dat ik er flagrant naast zit wat betreft het inschatten van relationeel geluk bij mijn vrienden.

Enfin, ik was er echt het hart van in. Per slot van rekening gaat het om één van mijn oudste vrienden op wie ik altijd kon rekenen wanneer ik het wat moeilijk had tijdens mijn studententijd en met wie ik veel legendarische momenten heb beleefd. Echt iemand die ik alle geluk van de wereld toewens. Dus nodigden we hem woensdag bij ons uit om zijn hart te luchten. Veel meer dan een luisterend oor bieden, konden we natuurlijk niet doen, maar soms is dat gewoon genoeg.

Ik hoop echt dat hij en zijn vrouw uit het dal geraken en samen proberen te vechten voor hun relatie. Maar ik heb er geen goed gevoel bij. :-(

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>